Sağlık Platformu uyardı: Birinci dalga tehlikesi sürüyor

Diyarbakır Sağlık Platformu, koronavirüs salgınının birinci dalga tehlikesinin hala devam ettiği uyarısında bulunarak, vatandaşların hijyen, maske takma ve fiziksel mesafe kurallarına uymasını istedi.

Haberler 03.06.2020 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Salk Platformu, koronavirüs (Kovid-19) salgnn kentte geldii son aamaya ilikin internet üzerinden açklama yapt. Diyarbakr Tabip Odas Bakan Mehmet erif Demir, 1 Haziran itibariyle kentteki hastanelerde tedavi alan hasta saysnn 200ü geçtiini paylat. Demir, Hastal önlemenin en iyi yolu kiisel hijyen kurallarna uyulmas, kalabalk ortamlardan maske taklmas ve fiziksel mesafenin korunmasdr. limizde bu önlemlerin alnmad gözlenmektedir dedi.

TUTUKLULAR çN SALIK VE YAAM HAKKI

Cezaevlerinde bulunan tutuklularn salk ve yaam hakknn görmezden gelinmemesi gerektiini vurgulayan Demir, Salk hizmetlerine eriim ve yaam hakk, mahpuslar için de en temel haktr. Bu nedenle cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüler için gerekli önlemlerin alnmas, salk hizmetlerine eriim, yaam hakknn korunmas devletlerin sorumluluundadr. Cezaevine girmi bir kii alkonulma nedeni ne olursa olsun, salk hizmetlerine eriim ve yaam hakkndan mahrum braklmayacan bir kez daha hatrlatyoruz eklinde konutu.

BRNC DALGA TEHLKES SÜRÜYOR

Türk Tabipler Birlii (TTB) Merkez Konsey üyesi Halis Yerlikaya ise, açklamay yapma nedenlerinin hastaln toplum açsndan risk tekil ettiinden kaynakl olduunu belirtti. Her gün yüzlerce kiinin yeniden hastalandn, 30a yakn insann yaamn yitirdiini hatrlatan Yerlikaya, Bu anlamda toplumun hijyen kurallarna, maske takmasna, fiziki mesafe kuralna uymas gerekiyor. Özellikle yal çok sayda insanmz kaybettik. Kentimizde 50den fazla kiinin hayatn kaybettiini biliyoruz. Bildiimiz 100e yakn salkç testi pozitif. Bunun için sesimizi duyurmak istedik. Birinci dalga bitmedi, bulac orann yüksek olan tehlikeli bir salgnla kar karyayz. Halkmzn bu konuda var olan çarlara duyarl olmasn istiyoruz çars yapt.

HASTANELERDE KISITLAMA YOK

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ube Ebakan Yldz Ok Orak da, kliniklerin normalleme sürecine girdiini dile getirdi. Bu yüzden ziyaretçi kstlamas da yaplamadn söyleyen Orak, Giri ziyaretçilerle dolu. nsanlara her ey normal gibi geliyor. Hem bizi hem kendilerini tehlikeye atm oluyorlar. Bunun bir ekilde önlenmesi gerekiyor. Taktnz maskeleri sokaklara atmayn. Bunlara dikkat edelim dedi.

Ana Sayfaya Git