Sağlık-Sen, Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini açıkladı

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Müdürlüğü, Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının 2018-2019 4’ncü dönem toplu sözleşmede yer almasını istedikleri maddeleri kamuoyuyla paylaştı.

Haberler 25.07.2017 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2018-2019 4ncü dönem toplu sözlemede yer almasn istedikleri maddeleri açklayan Salk ve Sosyal Hizmet çalanlar Sendikas (Salk-Sen) Diyarbakr ube Müdürlüü, Salk ve sosyal hizmet çalanlarnn taleplerini açklad

Salk çalanlarnn büyük gayretle hizmet verdiklerini belirten Salk-Sen Diyarbakr ubesi bakan Nurhak Ensariolu, bu hizmeti yaparken kimi zaman iddete ve tacize maruz kaldklarn ekledi.

15 Temmuz gazilerine ilk müdahaleyi salk çalanlarmz yapt

Biz bayram yaparken, onlar nöbet tutuyorlar. Diyen Ensariolu, salk çalanlarnn nöbetlerinin karln alamadklarn ifade ederek, madur edildiklerini dile getirdi.

Salk çalanlarnn her zaman milletin sal için çaltna dikkat çeken Ensariolu, 15 Temmuz darbe giriiminde yaralanan vatandalarmza ilk müdahaleyi salk çalanlarmz yapmtr. Kurunlar hiçe sayarak en önde yarallarmza müdahale etmitir. ehitlerimizin birçou, son nefeslerini salk çalanlarmzn kucanda vermitir. Salk kurulularmzda o gece büyük bir özveri ile çalarak aclarmz dindirmeye, yaralarmz sarmaya çalmlardr. Nöbetçi olmayan salk çalanlarmz hastanelere komu, meslektalarna yardmc olmutur. Yine birçok salk çalanmz da meydanlara inmi, darbeye ve darbecilere dur demitir. dedi.

Salk çalanlar sedyede yatan hasta gibidir

Salk çalanlar kadar fedakrlklarda bulunan sosyal hizmet çalanlarnn da maduriyetler yaadn belirten Ensariolu, Toplumun dezavantajl grubuna hizmet veren sosyal hizmet çalanlarnn da birçok konuda maduriyetler yaadn söyledi.

Austos aynda, 4üncü dönem toplu sözlemelerin balayacan hatrlatan Ensariolu, Sorunlarn çözmek, taleplerini kazanma dönütürmek için masada olacaz. Sizlerin de gördüü gibi, salk çalanlar sedyede yatan hasta gibidir. yilemesi ve ifa bulmas, onlarn taleplerinin karlanmasna baldr. Biz, hastamz toplu sözleme masasna tayacaz ve iyilemesi için ihtiyaç duyduu taleplerini kazanma dönütürmek için mücadele edeceiz. eklinde konutu.

Salk ve sosyal hizmet çalanlarnn taleplerini kamuoyuyla paylaan Ensariolu, talepleri öyle sralad:

Salk ve sosyal hizmet çalanlarnn zam ve tazminatlar artrlmaldr. Özel hizmet tazminatlar 15 puan artrlmaldr. 15 puanlk art 146 TL art salayacaktr. 5, 6 ve 7. bölgeler için ek puanlar 10 puan artrlmaldr. 10 puanlk art yaklak 100 TLlik art salayacaktr. stanbulda görev yapanlara 30 puan ek özel hizmet tazminat verilmelidir. 30 puanlk artn karl 293 TLdir.

güçlüü, i riski ve temininde güçlük zamlar 2 biner puan artrlmaldr.2 biner puanlk art 53 TLlik art salayacak olup, toplamda 53x3=159 TL art salayacaktr.

Tüm salk ve sosyal hizmet çalanlarnn ek göstergeleri 600 puan artrlmal ve yardmc hizmetler snf çalanlarna da ek gösterge verilmelidir.

Sabit ek ödeme oranlar 15 puan artrlmaldr. 15 puanlk artn karl ise 146 TLdir. Ek ödemeler emeklilie yanstlmaldr. Sabit ek ödemeler gelir vergisinden muaf olmaldr.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnda çalanlara 10 ile 40 puan arsnda deien oranlarda ilave sosyal hizmet tazminat verilmelidir.

Datlabilir döner sermaye tutar, her yl Salk Bakanl, Maliye Bakanl ve SGK arasnda imzalanan global bütçe art veya TEFE orannda artrlmaldr.

Döner sermaye katsaylar artrlmaldr. Süt izni ve yllk izinlerde döner sermaye kesintisi yaplmamaldr.

Ambulans kullanan personelin tavan ek ödeme katsaylar artrlmal ve ek puan verilmelidir. AFADa bal kamplarda misafir edilen yabanc uyruklularn yaad illerde çalanlara ilave ücret verilmelidir.

Yüksek lisans yapanlara 5 puan ve doktora yapanlara 10 puan ek özel hizmet tazminat verilmelidir. Nöbet ve icap nöbet ücretleri artrlmal ve nöbet ve icap nöbet ücreti alamayanlara ödeme yaplmaldr.

Türkiye Hudut ve Sahiller Salk Genel Müdürlüünde görev yapanlara nöbet ve icap nöbet ücreti ödenmelidir. 112 acil salk hizmetlerinde görev yapan kadn memurlar için iki yllk nöbet muafiyetinden, bir yllk süreyi dolduranlar istei üzerine istisna tutulmaldr.

Salk ve sosyal hizmet çalanlarna ypranma pay verilmelidir. Kamu Hastane Birliklerindeki tabip d sözlemeli yöneticilere sabit ek ödeme verilmelidir. Aile hekimlii çalanlarnn yllk izinlerinde ücretlerinden kesinti yaplmamaldr. Üniversite hastanelerinde çalan personelin döner sermaye katsaylar artrlmaldr. Adli Tp Kurumu çalanlarnn ek ödeme tavan katsaylar artrlmaldr.

Adli Tp Kurumunda çalanlara adalet hizmetleri tazminat ödenmelidir. TSKdan devrolan personele tayn bedeli ödenmeye devam edilmelidir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnda çalanlarn nöbet ücretleri yeniden düzenlenmelidir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnda merkez ve müdürlüklerde görev yapan tüm öretmenlere öretim ylna hazrlk ödenei verilmelidir.

Üniversite ve Adli Tp Kurumundaki hekimlerin sabit ek ödemeleri dier hekimler gibi emeklilie yanstlmaldr. Engelli çalanlarn talepleri halinde eitim durumlar itibariyle artlarn tadklar kadrolara atanmas salanmaldr. Salk çalanlarna zorunlu mesleki mali sorumluluk sigortas yaplmal ve primler kurum bütçesinden ödenmelidir.

4/C geçici personele döner sermaye ödenmelidir. 4/C, vekil ebe/hemireler, kamu görevlisi olmayan aile sal çalanlar ve ek ders karl görev yapan meslek elemanlar 4/B sözlemeli statüye geçirilmelidir.

Giyecek yardm tutarlar artrlmal, sözlemeli personelin de faydalanmas salanmaldr. Yemek yardmndan yararlanma usulü yeniden düzenlenmeli, faydalanamayanlara nakdi olarak ödenmelidir.

çalanlar için kre imkn salanmal veya 250 TL kre yardm verilmelidir. ASPBdeki 28 ubat madurlarnn çalmad dönemler memuriyette geçmi saylmaldr.

Ana Sayfaya Git