Sahurda süt için, uzun süre tok kalın

Ramazan ayında süt tüketiminin önemini vurgulayan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Neriman İnanç, “Bir bardak süt 5 saat tokluk hissi verir. Sahurda süt tüketimi çok önemli” uyarısı yapıyor.

Haberler 26.05.2018 - 12:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salkl bir oruç için mutlaka sahura kalklmas gerektiini belirten Prof. Dr. Neriman nanç, sahurda mideyi daha geç terk eden, kan ekerini çok hzl deitirmeyecek besinlerin tercih edilmesini önerdi. Bir bardak sütün insan 5 saat tok tuttuunun bilimsel olarak da kantlandn belirten nanç, oruç tutanlara sahurda süt içmeleri tavsiyesinde bulundu.

SÜT çN TOK KALIN

Prof. Dr. Neriman nanç, Protein içerii yüksek olan besinler midenin boalma süresini uzatarak ackmay geciktirir. Süt hem protein içerii yüksek olan bir besin olmas nedeniyle tokluk hissetmemize yardmc, hem de vücudun sv ihtiyacnn karlanmasna destek olur. ABDli bilim adamlar, insan bünyesinin açla olan ihtiyacn azaltan besinler arasnda ilk srada sütü gösteriyor, bir bardak sütün midenin boluunu hissettirmeden insan 5 saat boyunca tok tuttuunu belirtiyorlar diye konutu. nanç, sütün ekeri laktozun, sütün ekeri laktozun mu, süt ekeri laktozun mu demeli? açlkta kullanlan glikojen depolarna destek olarak vücudun enerji ihtiyacnn karlanmasna yardmc olduunu, bileimindeki yan da midede uzun sürede kalarak tokluk duygusunun uzun sürmesini uzun süre kalarak tokluk duygusu saladn belirtti. Sütün Ramazanda scaklarda terle kaybedilen kalsiyum bata olmak üzere mineral ve vitamin gereksiniminin karlanmasna destek olduunun da altn çizdi.

TATLI HTYACINI GDERN

Uzun süreli açln bazal metabolik hzda yavalamaya neden olduuna ve Ramazan sonunda genellikle kilo alndna dikkat çeken nanç, Ramazan aynda kurulan geleneksel sofralarmzda uzun süreli açlktan sonra kan ekerini yükselten erbetli hamur tatllarn yer aldn görüyoruz. Sahurda içtikleri bir bardak sütün dnda tatl tüketmek isteyenlere az ekerli sütlaç, güllaç gibi sütlü tatllar tercih etmelerini öneririm. Bu gibi tatllar kalsiyum ihtiyacmzn karlanmasna yardmc olur ve daha az enerji almamz sayesinde Ramazan süresince kilo almamz engeller dedi.

Ana Sayfaya Git