Sahurda Yenen Tahin Tok Tutuyor !

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, iftar sonrasında ve sahurda bol sıvı tüketilmesinin önemli olduğunu söyledi. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, "Oruçluyken gün boyu susuz kalıyor buna bağlı olarak iftarda susuzluk hissi ile asitli içecekler tüketilmemeli.Hiç bir içeceğin suyun yerini tutmayacağı da bilinmelidir" dedi.

Haberler 08.06.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzman Diyetisyen Pnar Kural Enç ayrca tok tutma özelliine sahip besinler konusunda bilgiler verdi.

Yulaf : Yulaf çok iyi enerji salayan protein ve karbonhidratlar açsndan çok zengin bir besindir. çeriindeki çözünür ve çözünmez lif sayesinde tokluk salar,sindirime yardmc olur ve barsaklarn çalmasn düzenler.Sahurda yourt, kefir veya süt ile kartrlarak tüketilirse daha da doyurucu ve besleyici olur.

Ceviz: Sindirim sistemindeki bozukluun giderilmesinde aktif olarak rol oynar.Midede ve barsakta biriken gazn atlmasnda etkilidir.Krom minerali açsndan zengindir bata insülin seviyesinin düzenlenmesinde yardmcdr bu nedenle tok tutucu özellii vardr. çeriindeki omega ve salkl yalar da tokluk hissi verecektir.Ceviz ayrca vücudu zinde tutar ve kuvvet verir.

Yumurta:En büyük özelliklerinden biri krmz ete oranla çok daha ucuz bir kaliteli protein kayna olmasdr.çeriinde çok yüksek aminoasit türevi vardr. Sahurda muhakkak alnmas gereken olmazsa olmaz bir besindir.Halanm olarak tüketmek ilk seçenek olmaldr.

Tahin Pekmez: Bu karm protein, sodyum ve potasyum miktar açsndan zengin bir besin kaynadr. Birlikte vitamin mineral ve enerji deposudur. Yadan da zengin olan susam yandan meydana gelen tahinin tok tutucu özellii vardr. Pekmez ile karnca mide için zararsz hale gelecek ve sindirim için sknt yaratmayacaktr. 1-2 tatl ka ölçüye dikkat ederek alnmas faydaldr.

Badem:Zayflama da etkisi olan badem, çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminleri yönünden zengindir.Bademin omega 3 seviyesi oldukça yüksektir.Bademin içindeki salkl yalar ve lifler açlk krizlerinin önüne geçiyor ve sizi tok tutuyor.Barsaklarn hareketlerini artryor.Diyet yapanlar için ara öünlerin yldz olan badem,günde en fazla 10-15 adet tüketilebilir.

Meyve ve komposto: Meyveler vücuda enerji verir.Ayrca oruçla nedeniyle artan kabzlk ikayetlerini de çözer.Elma,armut,kivi,kays,eftali,nektarin gibi meyveler barsaklarn gün içinde çalmasna yardmc olur.Hangi meyve olursa olsun özellikle kompostosu içilirse alnan sv miktar daha da artacaktr.Meyve yourda kartrlp tüketilirse açlk hissi oluturmaz,mide asidini artrmaz.Komposto hazrlarken içerisine eklenen tarçn, karanfil ve zencefil gibi baharatlarnda sindirim ve tokluk hissi artrc özellii vardr.

Ana Sayfaya Git