Solunum cihazı tamir edilmezse ölecek

Diyarbakır’da 4 yıldır solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren 18 yıllık SSPE hastası Şahin Kardaş’ın bozulan solunum cihazının tamir edilmesi için ailesi devletten ve yardımseverlerden yardım istedi. 20 bin liralık tamir ücreti karşılanmazsa ağır aksak çalışan makine durduğunca Şahin hayatını kaybedecek.

Haberler 11.09.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ahin Karda 18 yldr ksa ad SSPE olan, eksik veya bozuk kzamk as sonras ortaya çkan Subakut Sklerozan Panensefalit Hastalnn pençesinde yaamn sürdürmeye çalyor. 2 yandayken ilk atan geçirmesi sonras ailenin apar topar hastaneye yetitirmesiyle SSPE hastas olduu anlalan Karda, o süreden sonra bir daha gün yüzü görmedi.

CHAZ TAMR EDLMEZSE

Varn younu ahinin tedavisine harcayan aile ise yllar içinde maddi olarak yprand. Durumu daha da kötüye giden ahin 4 yl önce devlet tarafndan ödemesinin bir ksmnn yap solunum cihazna mahkum oldu. Ancak solunum cihaz geçen yl bozuldu. Arzas giderilmedii için farkl sorunlar oluturan cihazn tamiri için aileden 20 bin lira istendi. Arzann giderilmememsi durumunda cihazn tamamen devre d kalmasyla birlikte ahinin ölümle yüz yüze geleceine dikkati çeken aile devletten ve hayrseverlerden yardm istedi.

BABA MALVARLIINI ORTAYA KOYDU

Bütün malvarln olunun hastal için harcadn dile getiren baba Vahit Karda, Olum 18 yldr SSPE hastasdr. En son 4 yl önce durumu arlanca solunum cihazna baladk. Olum uan 22 yanda. 18 yldr bu ekilde yatyor. Üniversite Hastanesinde 1 yl yatt. Ancak gittikçe durumu arlayor. Boaz delindi ve 4 yldr solunum cihazna bal olarak yaamn sürdürüyor. Solunum cihaznn yars devlet ödedi yarsn da biz kendi imkanlarmzla ödedik. Ancak uan cihazmz bozuldu. Bu cihazn maliyeti 50 bin lira ancak tamiri için ise 20 bin lira istiyorlar bizden. Ben uan isizim ve cihaz tamir ettirmek için durumum yok. yetkililerden yardm talep ediyoruz dedi.

SYDV, VALLE 2 SEFER MÜRACAAT ETTK, CEVAP YOK

Olunun bakmn üstlenen ve yanndan bir an bile ayrlmayan anne Muhbet Karda ise, cihazn tamiri için sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfna ile Valilie 2 sefer müracaat etmelerine ramen her hangi bir yardm görmediklerini aktard.

Ana Sayfaya Git