Solunum cihazı tamir edilmezse ölecek

Diyarbakır’da 4 yıldır solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren 18 yıllık SSPE hastası Şahin Kardaş’ın bozulan solunum cihazının tamir edilmesi için ailesi devletten ve yardımseverlerden yardım istedi. 20 bin liralık tamir ücreti karşılanmazsa ağır aksak çalışan makine durduğunca Şahin hayatını kaybedecek.

Solunum cihazı tamir edilmezse ölecek

Şahin Kardaş… 18 yıldır kısa adı SSPE olan, eksik veya bozuk kızamık aşısı sonrası ortaya çıkan Subakut Sklerozan Panensefalit Hastalığının pençesinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. 2 yaşındayken ilk atağını geçirmesi sonrası ailenin apar topar hastaneye yetiştirmesiyle SSPE hastası olduğu anlaşılan Kardaş, o süreden sonra bir daha gün yüzü görmedi.

CİHAZ TAMİR EDİLMEZSE…

Varını yoğunu Şahin’in tedavisine harcayan aile ise yıllar içinde maddi olarak yıprandı. Durumu daha da kötüye giden Şahin 4 yıl önce devlet tarafından ödemesinin bir kısmının yapığı solunum cihazına mahkum oldu. Ancak solunum cihazı geçen yıl bozuldu. Arızası giderilmediği için farklı sorunlar oluşturan cihazın tamiri için aileden 20 bin lira istendi. Arızanın giderilmememsi durumunda cihazın tamamen devre dışı kalmasıyla birlikte Şahin’in ölümle yüz yüze geleceğine dikkati çeken aile devletten ve hayırseverlerden yardım istedi.

BABA MALVARLIĞINI ORTAYA KOYDU

Bütün malvarlığını oğlunun hastalığı için harcadığını dile getiren baba Vahit Kardaş, “Oğlum 18 yıldır SSPE hastasıdır. En son 4 yıl önce durumu ağırlaşınca solunum cihazına bağladık. Oğlum şuan 22 yaşında. 18 yıldır bu şekilde yatıyor. Üniversite Hastanesinde 1 yıl yattı. Ancak gittikçe durumu ağırlaşıyor. Boğazı delindi ve 4 yıldır solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. Solunum cihazının yarısı devlet ödedi yarısını da biz kendi imkanlarımızla ödedik.  Ancak şuan cihazımız bozuldu. Bu cihazın maliyeti 50 bin lira ancak tamiri için ise 20 bin lira istiyorlar bizden. Ben şuan işsizim ve cihazı tamir ettirmek için durumum yok. yetkililerden yardım talep ediyoruz” dedi. 

SYDV, VALİLİĞE 2 SEFER MÜRACAAT ETTİK, CEVAP YOK

Oğlunun bakımını üstlenen ve yanından bir an bile ayrılmayan anne Muhbet Kardaş ise, cihazın tamiri için sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ile Valiliğe 2 sefer müracaat etmelerine rağmen her hangi bir yardım görmediklerini aktardı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler