SSPE hastaları yakınlarından Sağlık Bakanlığı önünde açıklama

“Stratejik ve milli” olmadığı gerekçesiyle projeleri reddedilen SSPE hastalarının yakınları, sorunlarının çözümü için Sağlık Bakanlığı önünde açıklama yaptı.

Haberler 18.01.2022 - 02:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin birçok ehrinden gelen Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalarn yaknlar Salk Bakanl önünde açklama yapt. Bakan istifa slogannn atld açklamada, daha önce Salk Bakanl ile görüme yaptklarn ancak sonuç alamadklarn belirten hasta yaknlar, Salk Bakan Fahrettin Koca ile görümeden bakanlk önünden ayrlmayacaklarn ifade etti.

Bakanlk önünde açklama yapan Dilan Bilgeç, SSPE hastalarnn sorunlarn ve Türkiye Salk Politikalar Enstitüsü (TUSEB) üzerinden açlacak projeye ihtiyacn Kocaya iletmek istediklerini söyledi. Bilgeç, 19 Ekim 2021de TUSEB tarafndan SSPE hastalnn tedavisine yönelik bilimsel aratrma projesi bal açld. Bavuru tarihi 2 Aralk 2021 olan proje için hasta yaknlar olarak SSPE hastaln hayatlarnn ortasna koyan ve bu hastalar için sürekli mücadele eden çok deerli bilim insanlar ile çeitli ekillerde iletiim kurarak ve büyük gayretler sonucunda projenin bavurusu yaplabildi diye konutu.

Hasta yaknlar olarak büyük bir heyecan ile projenin kabulünü beklediin söyleyen Bilgeç, Bilim insanlarnn katklaryla evlatlarmz belki de tedavisi bulunacakt. Salk Bakan ve Yardmcs Tolga Tolunay ile görümelerin neticesinde açlan proje balmzn onaylanmadn ve onaylanmamann gerekçeli karar olarak, ülkemize stratejik ve milli olarak bir katksnn olmamas nedeniyle kabul edilmemitir ifadelerini kulland.

MLLDEN ANLADIINIZ NEDR

Bilgeç, Ölümü bekleyen evlatlarmza tedavinin stratejik ve milli olarak katks olmad için ölümü beklemeye devam etmelerini nasl söyleyebiliriz. Sizin stratejik ve milliden anladnz nedir. Yllardr SSPE hastalarnn aratrma projeleri daha önce TÜBTAK tarafndan imdi de TUSEB tarafndan reddediliyor, ölümle mücadele eden evlatlarmz ölüme terk ediliyor ifadelerini kulland.

Bilgeç, projeleri desteklenene kadar Salk Bakanl önündeki bekleyilerinin devam edeceini duyurdu.

Ana Sayfaya Git