Taleplerden vazgeçmeyiz!

Amed Sağlık Platformu bir açıklama yaparak sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara yönelik taleplerini dile getirdi. Açıklamada sağlıkçıların maaşlarının verilen emeği karşılamadığı belirtildi.

Haberler 08.01.2022 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ) - Amed Salk Platformu, Dicle Üniversitesi Hastanesi önünde açklama yaparak ekonomik ve özlük haklaryla ilgili yeni yasa tasarsnn en ksa zamanda meclise sunulmasn istedi.

KONU SALT BR ZAM MESELES DEL

Diyarbakr Tabip Odas Bakan Elif Turan yapt açklamada, Cumhurbakan Tayyip Erdoan ve Salk Bakan Fahrettin Kocann hekimler için verdii zam müjdesini iaret ederek, söz konusu müjdeye dair herhangi bir adm atlmadn söyledi. Ekonomik kriz, enflasyon, açlk snr ve yoksullua deinen Turan, Bu artlarda salk emekçileri olarak geçinemiyoruz, emeimizin karln alamyoruz. Bu zorlu çalma koullarnda adeta emeimiz yok saylyor dedi. Aralk 2021de yaptklar grevlerin uyar olduuna dikkati çeken Turan, aldklar maalarn verdikleri emeklerini karlamadn ifade etti. Turan, unlar söyledi: Bugün geldiimiz nokta, uzun yllardr salkta adm adm yaratlan çöküün bir sonucudur. Konu salt bir zam meselesi deildir. Mesele sala 5 dakikada üretilebilecek bir meta olarak baklan sistemdedir. Mesele, mesleki deerlerimizin yok saylmas, bilimin deil ekonomik çkarlarn ön plana koyulmas, mesleimizin önemini görmezden gelen anlaytr.

TALEPLERMZDEN VAZGEçMEYECEZ

Türk Tabipleri Birlii (TTB) Merkez Konseyi üyesi Halis Yerlikaya ise haklarndan vazgeçmeyeceklerinin altn çizdi. Yerlikaya, taleplerinin açk ve net olduuna iaret ederek, Halkn daha iyi bir salk almas için bu talepleri yinelemeye devam edeceiz. Taleplerimiz halkn salk talepleriyle iç içedir. Salk emekçilerinin insanca yaayaca düzenlemenin yaplmas için her yerde mücadele etmeye devam edeceiz dedi.

Emek Bizim Söz Bizim iaryla balattklar mücadelelerinde vazgeçmeyeceklerini belirten Turan, u talepleri sralad: Ekonomik ve özlük haklarmzla ilgili yeni yasa tasarsnn en ksa zamanda meclise sunulmasn, ücretlerimize gerçek enflasyon ve yaplan zamlarn üzerinde zam yaplmasn, döner sermaye veya performans deil; emekliliimize yansyan, insanca yaayacamz tek ücretin verilmesini, 3 bin 600dan balayp 7 bin 200e kadar kademeli olarak ek gösterge ve ylda 120 gün ypranma payn, Covid-19un meslek hastal saylmasn ve salkta yeni bir iddeti önleme yasas istiyoruz.

Ana Sayfaya Git