Tatlının üzerine bir parça peynir yiyin

Diş Hekimi Pertev Kökdemir uyardı: “Bol tatlının tüketildiği Ramazan Bayramı’nda asidik ortamın bazik ortama dönüşmesini sağladığından dişlerinizi fırçalayamadığınız yerlerde peynir yiyin. Asidik ortamı azaltmak için ayrıca ağzınızı bol suyla çalkalayın”

Haberler 13.06.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazann bitmesine sayl günler kald. Oruç sonrasnda bol bol tatl, ekerleme ikramlar sunulacak. Ramazan Bayramnda sklkla tüketilen ekerleme, çikolata, tatl ve asitli içecekler ise dilerin çürümesine zemin hazrlayabilir. Di Hekimi Pertev Kökdemir, Bayramda dilerinizi frçalamak yetmez; di aralarnda kalan tatl artklar veya lokum gibi dilere yapan ekerlemeler için kürdan deil, mutlaka di ipi kullanlmas gerekiyor diyerek uyaryor.

D P KULLANIN

Ramazan Bayramnda ziyaret edilen hemen hemen her evde tatl tüketildiini belirten Kökdemir, dilerin düzenli frçalanmamasyla oluacak di çürüklerinin kaçnlmaz olduunu belirtti. Tatl ve asitli içecek tüketiminin en aza indirilmesi gerektiini belirten Di Hekimi Pertev Kökdemir, Diler ne kadar frçalanrsa frçalansn, di ipi kullanlmadktan sonra di çürümelerinin önüne geçilemez dedi.

ÖÜNLERDEN HEMEN SONRA TÜKETN

Di hekimi Pertev Kökdemir, Ramazan Bayramnda az ve di salnn korunmas için önerilerde bulundu:

Tatl, eker, lokum veya çikolata gibi yiyecekler az içerisinde asidik bir ortam oluturarak dilerde çürümeye neden olur. Bu çeit gdalar, mümkün olduunca öünlerden hemen sonra tüketilmelidir.

Asidik ortamn bazik ortama dönümesini saladndan dilerinizi frçalayamadnz yerlerde peynir yiyin. Asidik ortam azaltmak için aznz bol suyla çalkalayn.

Tatl tüketiminin hemen arkasndan bol lk su için ya da ekersiz sakz çineyin. Bol su tüketimi az kokusunun giderilmesinde de fayda salar.

Di aralarna skan gda artklar kürdan gibi sert maddeler kullanlarak uzaklatrlmaya çallmamal, di etlerine zarar verilmemeli.

Lokum gibi yapkan ekerlemeler tükettiiniz zaman dilerinizi frçalamak yeterli olmaz, di aralarnda kalan bu ekerlemeler ancak di ipi kullanlarak uzaklatrlabilir.

Ana Sayfaya Git