Tedavi edilmezse kemiği eritiyor!

Diş Hekimi Pertev Kökdemir uyarıyor: “Diş eti kanaması, diş eti iltihabının bir göstergesidir. Tedavi edilmezse; uzun dönemde dişlerin etrafındaki kemiğin erimesine, dişlerin sallanmasına ve çekilmesine sebep olur.”

Haberler 14.02.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di eti kanamas, toplumumuzda oldukça sk karlalan ve pek çok farkl di eti hastalndan kaynaklanabilen önemli bir az sal sorunudur. çou zaman önemsenmeden geçitirilmesi, di kayplar bata olmak üzere baka ciddi hastalklar da tetikleyebiliyor. Di Hekimi Pertev Kökdemir, Di etleri kanyor diye dileri frçalamamak son derece yanl bir davran olur. Di etleri kanasa bile di temizlii yaplmaldr diyerek uyard ve di eti kanamas ile ilgili merak edilen sorular yantlad,

D TAI TEMZL HMALE GELMEZ!

Di etlerimiz neden kanar?

Di eti, mevcut di eti iltihabna bal olarak veya travmaya bal olarak kanar. Salkl olan dilerin, frçalarken, di ipi kullanrken veya sert bir eyler yerken kanamamas gerekir.

Di eti kanamalar önlenebilir mi?

yi bir az bakm, düzenli di hekimi kontrolleri, di ta temizlii ve di eti tedavileri yapldktan sonra di eti kanamalar önlenebilir. Di etleri kanyor diye dileri frçalamamak son derece yanl bir davran olur. Di etleri kanasa bile di temizlii yaplmaldr.

KÖTÜ BESLENME SEBEP OLABLR

Di eti hastalklar neden olur?

Di eti hastalklarnn ilerleyen yala birlikte görülme skl da artar. Ayrca di eti hastalklar vitamin eksikliklerinde, sigara kullananlarda, youn stres yaayanlarda, antidepresan veya doum kontrol haplar gibi ilaçlarn uzun süreli kullanmnda, di gcrdatan ya da skanlarda, kötü ve yetersiz beslenenlerde ve hamilelik döneminde olanlarda daha sk görülmektedir.

Di eti hastalklar nasl tehis edilir?

Di eti ise, krmzysa, kanama bulgusu varsa, periodontal cep varl ve radyolojik kemik kayb gibi etkenlere baklarak, di eti hastal tehis edilebilir.

D ET LTHABININ GÖSTERGESDR

Düzenli olarak kullanlan ilaçlar di eti hastalna sebep olur mu?

Baklk sistemi basklayc ilaçlar, antiepileptikler ve kalsiyum kanal blokerleri grubu ilaçlar di eti büyümelerine sebep olabilir.

Di ta, di eti hastalklarna neden olur mu?

Di ta ve dental plak, di eti hastalklarnn temel sebebidir. Dental plan uzun dönemde kalsitiye olmas ile di ta oluur. Oluan di tann üzerine daha çok plak birikir ve bu ekilde döngü olarak ilerler.

Di eti kanamas tedavi edilmezse ne olur?

Di eti kanamas, di eti iltihabnn bir göstergesidir. Tedavi edilmez ise uzun dönemde dilerin etrafndaki kemiin erimesine ve son olarak da dilerin sallanmasna ve çekilmesine sebep olur.

Ana Sayfaya Git