Turkovac aşısında Faz 3 aşamasında

Turkovac aşısının Faz 3 aşamasında ilk dozu Kayseri'de de uygulandı

Haberler 26.08.2021 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turkovac asnn Faz 3 aamasnda ilk dozu, Kayseri ehir Hastanesindeki gönüllülere uygulanmaya balad. A uygulamasna katlan Salk Bakanl Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. lhami çelik, koronavirüsün artk gençlerde ve çocuk yata hastalarda da görüldüünü söyledi.

Salk Bakanl, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Türkiye Salk Enstitüleri Bakanl (TÜSEB) i birliiyle gelitirilen Covid-19 as Turkovacn, Faz 3 aamasnda ilk dozu, Ankara ehir Hastanesi ile stanbul Baakehir çam ve Sakura ehir Hastanesinden sonra Kayseri ehir Hastanesinde de uygulanmaya balad. lk doz, gönüllü olan snf öretmeni Murat Daa (46) uyguland.

A uygulamasna katlan Salk Bakanl Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. lhami çelik, Bugün bizim için gurur verici bir gün. ehrimizdeki gururumuz Erciyes Üniversitesinde Aykut Özdarendeli tarafndan gelitirilen amz, Kayseride uygulamaktan dolay mutluluk yayoruz. Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa çaln da destekleriyle yaplan aya Turkovac ad verildi. Bu ann Faz-3 çalmasna hastanede balam oluyoruz. 600ü akn gönüllümüz var. Bu daha da artacak diye düünüyoruz. çalmalar TÜSEB tarafndan yürütülüyor. Gerçekten çok iyi bir çalma planland. Faz-3 çalmas tamamen dünya standartlarna uygun halde yürütülecek. Ona göre a etkinlii kyaslanm olacak. Bu amz inaktif olan Sinovac ile kyaslam olacaz diye konutu.

AI OLMAYANLARA BUYURUN YERL AIYI OLUN DYORUZ

l Salk Müdürü Ali Ramazan Benli ise, Pandemide zor bir dönemden geçtiimizi belirtmek istiyorum. çünkü pandemi baladnda ciddi manada çekimser bir durumumuz vard. Tedavide neyle karlaacamz bilmiyorduk. Younlat zaman snrlamalar getiriliyordu. Bu ekilde bir buçuk yldr devam ediyoruz ancak u geldiimiz günde kstlamalarn yaplmad, alamann belli bir oranda olduunu düünecek olursak, dier hastalklar da kattmzda sistemimiz zorlanmaya balad. Bundan dolay hem ay hzl ekilde yapmamz gerekiyor hem de hareketlilii bir miktar azaltmamz gerekiyor. Maske, mesafe ve temizlii asla unutmamamz gerekiyor. A olmayanlarn a olmasn bekliyoruz. Yerli a bekleyen yüzde 3 gibi bir kesim vard. Biz de buyurun yerli ay olun diyoruz ifadelerini kulland.

BU OLUUMDA BULUNDUUM çN GURURLUYUM

Turkovac asna gönüllü olan snf öretmeni Murat Da, Daha önce a olmamtm. Gönüllü olarak Turkovac asna bavuruda bulundum. Bugün ilk doz am oldum. çok mutluyum. Bu oluumda bulunduum için çok gururluyum. Bütün salk çalanlarna ve Turkovac asnda emei geçenlere çok teekkür ediyorum. çok rahatm. Daha önce a olmamamn nedeni, tabi tereddütlerim vard ama Turkovac asnn Faz-3e kadar gelmesi beni rahatlatt dedi.

Ana Sayfaya Git