Uzmanlardan velilere uyarı

Uzmanlar, okulların açılması ve sık değişen hava sıcaklıklarının çocuklarda ciddi soğuk algınlığı ve enfeksiyon rahatsızlıklarına neden olduğunu belirtti.

Haberler 24.10.2017 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuk Hastalklar Uzman Fulya Erdem, Toplu yaam alanlarnda virüsler daha hzl ve kolay yaylr. Öncelikle hava scaklnn dengesiz olduu bu dönemlerde çocuklarn daha iyi korunmasn, ikinci olarak da velilerin hasta olan çocuklarn okula göndermemesini tavsiye ediyoruz dedi.

Okullarda en sk görülen gribal enfeksiyonlar sadece solunum ve hava yoluyla deil, yetersiz hijyen nedeniyle elle de bulaabildii ifade eden Erdem Bu nedenle el temizliine azami ölçüde dikkat etmek gerekiyor. çocuklarda tuvalet ve el temizliine yeterince dikkat edilmedii durumlarda barsak parazitleri de görülebiliyor. Barsak solucan olan çocuklarda burun kants, azdan yasta su akmas, makatta kant, zaman zaman karn ars, kilo alamama gibi belirtiler görülebiliyor. Enfeksiyon hastalklarndan korunmada en önemli tedbir hijyendir. Bu nedenle çocuklarmzn tuvaletten sonra sabunla güzelce ellerini ykamalar yiyip içtikleri gdann temizlii ve doal olmas çok önemlidir dedi.

çocuunuz rahatsz ise okula göndermeyin

Bulac hastalk tans konulan çocuklarn hekimin önerdii süre zarfnda okula gönderilmemesini isteyen Dr. Erdem, Veliler çocuklarnda herhangi bir hastalk ortaya çktnda, okul yetkililerini bu durumdan haberdar ederek çocuu okula göndermemelidir. Okullarda ve toplu yaam mahallerinde bir çok enfeksiyon rahatsz olan çocuklardan bulamaktadr dedi.

Ana Sayfaya Git