Van’da ilk kez yapılan işlemle şifaya kavuştular

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine yüksek tansiyon ve kalp ağrısı şikayetiyle gelen 30 yaşındaki Canan Vergili ile 8 yaşındaki Yusuf Baydu, kentte ilk defa yapılan stent işlemiyle şifa buldular.

Haberler 23.11.2017 - 08:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bilimleri Üniversitesi Van Eitim ve Aratrma Hastanesi çocuk Kardiyoloji Biriminde iki hastaya kentte ilk defa kalpten çkan en büyük damara stent ilemi yapld. HA muhabirine konuan SBÜ Van Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Op. Dr. Ümit Haluk liklerden, özellikle 30 yandaki Canan Vergilinin yüksek tansiyon nedeniyle birçok sknt yaadn belirtti. Uzman hekimler tarafndan anjiyo ilemiyle kalpten çkan en büyük damara ilk kez yaplan stentle hastalarn ifaya kavutuunu ifade eden Op. Dr. liklerden, Van Eitim ve Aratrma Hastanesi olarak 2017 ylnda hastanemizde olabildiince il d sevklerini azaltmay hedefledik. Kalpten çkan en büyük damara yaplm olan anjiyo ileminde aort koarktasyonu denilen vakalarda damar geniletme anlamyla yaplan bir giriimsel ilemdir. Bu ilem ilimizde ilk defa yapld. 30 yanda erikin hastamz u ana kadar tans konulmam, birçok tansiyon ilaçlar kullanm, ama burada tans konulduktan sonra Van dna gönderilmeden hastanemiz uzman hekimleri tarafndan yaplan anjiyo ilemiyle kalpten çkan en büyük damara stentle hastalndan kurtulmu oldu. Dier bir hastamz ise 8 yanda bir çocuumuzdu. O da kalpten çkan en büyük damara aort koarktasyon dediimiz darlk nedeniyle yaplan ilemle çok ükür salna kavutu dedi.

leri akademik ilemleri artrarak Vanllarn tedavilerini burada yapmay hedefliyoruz

Hastanede ilk kez yaplan önemli operasyonlar ile 2017 ylnn çok faydal geçtiini dile getiren liklerden, Özellikle çocuk kardiyolojisi ve kardiyovasküler cerrahisi anlamnda ve göz kliniinde yaptmz yeni ameliyatlarla bu sayy baya düürdük. leri akademik ilemleri artrarak Vanllarn tedavilerini burada yapmay hedefliyoruz. Bu anlamda tüm çalanlarmza ve çocuk kardiyolojisi uzmanlarmza da çok teekkür ediyorum diye konutu.

Bundan sonra bir sknt beklemiyoruz

çocuk Kardiyolojisi Uzm. Dr. Serdar Epçaçan ise, bütün vücuda kan götüren ana damardaki darl stent yöntemiyle baarl bir ekilde giderdiklerini belirterek, Bu hastamz yüksek tansiyon nedeniyle uzun süredir tedavi almaktayd. Tedavisi de açk ameliyatla darlk olan damarn onarm veya ameliyat ihtiyac olmadan anjiyo ile stent yerletirilmesiydi. Biz stentle aort koarktasyonu gidermeyi amaçladk. Bunun için hastanemizden gerekli malzemeleri talep ettik. Onu tedarik ettiler. Bizler de baarl bir ekilde bütün vücuda kan götüren ana damardaki darl stent yöntemiyle giderdik. Hastamz u an iyi durumdadr. Takiplerimize devam edeceiz eklinde konutu.

Hastalarmz normal hayatlarn sürdürecekler

Yaplan ilemden sonra hastalarn salna kavutuunu kaydeden Epçaçan, sözlerini öyle sürdürdü:

Yüksek tansiyona bal problemler yayorlar. Yüksek tansiyona bal kalplerinde kalnlamalar ve ritim bozukluu olabiliyor. Hatta tedavi edilmedii sürece yüksek tansiyona bal beyin kanamalar geçirebiliyorlar. Bu ekilde acillere bavuruyorlar. Ayn zamanda aortun alt taraflarnda beslenen böbrek, karacier, barsaklar, yani vücudun alt tarafnda kalan organlar yeterince kanlanmad için onlarn hastalklarna bal sorunlar yaanyor. Hastamz u an çok ükür baarl bir ekilde anjiyosu tamamland. Normal hayatlarn sürecekler inallah.

9 yldr yaad hastalkla mücadele ettiini söyleyen Canan Vergili isimli hasta da, kalpten çkan en büyük damara yaplan anjiyo ileminden sonra salna kavutuunu dile getirdi.

Kalp ars ikayetiyle hastaneye geldiini belirten Yusuf Baydu isimli hasta ise, yaplan operasyonla salna kavutuunu belirterek, ameliyat ihtiyac olmadan anjiyo ile salna kavumasn salayan doktorlara teekkür etti.

Ana Sayfaya Git