Yağ yakımında vazgeçilmez 8 besin

Diyetlerin olmazsa olmazları, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını sağlayan besin gruplarıdır.

Haberler 10.04.2017 - 08:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tek balarna tüketildiklerinde hayal edilen etkiye sahip olmadklarn söylemek mümkün. te uygulanan diyetle birlikte tüketildiinde çok daha hzl kilo vermeye yardmc olan ya yakma özelliine sahip besinler.

1. Tarçn:

Vücudunuzdaki kan ekeri seviyesini düüren tarçn, bilimsel aratrmalara göre metabolizma hzn yüzde 20 artrarak kilo vermenize yardmc olur. Diyet dostu olan tarçn, süt, yourt gibi besinlerle birlikte tüketerek lezzetli bir ara öün tercihi yapabilirsiniz. Günde bir çay ka tarçnla ya yakmn artrmak elinizde.

2. Yeil çay:

Yeil çayn uygulanan diyetle birlikte ya yakma özellii oldukça fazla. Öünlerinizden hemen önce tüketmeyi tercih edebilirsiniz. Günde bir ila iki fincan yeilçay tüketerek ya yakmnz hzlandrabilirsiniz.

3. Zencefil:

Kan ekerini düüren ve itah azaltan bu besinin ya yakmnda oldukça yardmc olduunu söyleyebiliriz. Birçok diyette yerini alan zencefil, kilo verme sürecinde etkin bir role sahip. Ya zencefili, limon ve karabiber ile birlikte lk suda bekleterek ya yakm için etkili bir karm elde edebilirsiniz.

4. Baz meyveler:

Ananas ve greyfurtun ya yakma özelliine sahip olduunu ve diyette meyve öünlerinde tercih edilmesi gereken meyveler olduunu söyleyebiliriz. Her gün tüketilen bir dilim ananas veya yarm greyfurt diyetinizin büyük destekçileri olacak.

5. Keten tohumu:

Ya asidi içeren keten tohumu, vücutta ya depolanmasnn önüne geçer. Ya yakmn hzlandrr. Günde tüketeceiniz bir tatl ka keten tohumu kilo verme sürecinde yeterli olacaktr. Salatalarnzda ya yerine keten tohumu kullanmay tercih edebilirsiniz.

6. Kahve:

Kafein içeren kahve, ekersiz ve kremasz olduunda kilo vermenizde büyük destekçiniz. Kahve metabolizmanz hzlandracak, ayn zamanda itah kapatc özellii ile de diyetinizi kolaylatracaktr.

7. Limon:

Özellikle karn bölgesindeki yalarn yakmda büyük yardmc olan limon, her sabah aç karna lk su ile birlikte tüketildiinde ya yakmna yardmc olacaktr.

8. Krmz Biber:

Metabolizma hznz yüzde 23 orannda artran krmz biber, diyetlerde kullanlabilecek en doru baharatlardan. Yemeklerinizle birlikte tüketebilir, ya yakc özelliini kefedebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git