Yağ yakımında vazgeçilmez 8 besin

Diyetlerin olmazsa olmazları, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını sağlayan besin gruplarıdır.

Yağ yakımında vazgeçilmez 8 besin

Tek başlarına tüketildiklerinde hayal edilen etkiye sahip olmadıklarını söylemek mümkün. İşte uygulanan diyetle birlikte tüketildiğinde çok daha hızlı kilo vermeye yardımcı olan yağ yakma özelliğine sahip besinler.

1. Tarçın:

Vücudunuzdaki kan şekeri seviyesini düşüren tarçın, bilimsel araştırmalara göre metabolizma hızını yüzde 20 artırarak kilo vermenize yardımcı olur. Diyet dostu olan tarçını, süt, yoğurt gibi besinlerle birlikte tüketerek lezzetli bir ara öğün tercihi yapabilirsiniz. Günde bir çay kaşığı tarçınla yağ yakımını artırmak elinizde.

2. Yeşil çay:

Yeşil çayın uygulanan diyetle birlikte yağ yakma özelliği oldukça fazla. Öğünlerinizden hemen önce tüketmeyi tercih edebilirsiniz. Günde bir ila iki fincan yeşilçay tüketerek yağ yakımınızı hızlandırabilirsiniz.

3. Zencefil:

Kan şekerini düşüren ve iştahı azaltan bu besinin yağ yakımında oldukça yardımcı olduğunu söyleyebiliriz. Birçok diyette yerini alan zencefil, kilo verme sürecinde etkin bir role sahip. Yaş zencefili, limon ve karabiber ile birlikte ılık suda bekleterek yağ yakımı için etkili bir karışım elde edebilirsiniz.

4. Bazı meyveler:

Ananas ve greyfurtun yağ yakma özelliğine sahip olduğunu ve diyette meyve öğünlerinde tercih edilmesi gereken meyveler olduğunu söyleyebiliriz. Her gün tüketilen bir dilim ananas veya yarım greyfurt diyetinizin büyük destekçileri olacak.

5. Keten tohumu:

Yağ asidi içeren keten tohumu, vücutta yağ depolanmasının önüne geçer. Yağ yakımını hızlandırır. Günde tüketeceğiniz bir tatlı kaşığı keten tohumu kilo verme sürecinde yeterli olacaktır. Salatalarınızda yağ yerine keten tohumu kullanmayı tercih edebilirsiniz.

6. Kahve:

Kafein içeren kahve, şekersiz ve kremasız olduğunda kilo vermenizde büyük destekçiniz. Kahve metabolizmanızı hızlandıracak, aynı zamanda iştah kapatıcı özelliği ile de diyetinizi kolaylaştıracaktır.

7. Limon:

Özellikle karın bölgesindeki yağların yakımda büyük yardımcı olan limon, her sabah aç karına ılık su ile birlikte tüketildiğinde yağ yakımına yardımcı olacaktır.

8. Kırmızı Biber:

Metabolizma hızınızı yüzde 23 oranında artıran kırmızı biber, diyetlerde kullanılabilecek en doğru baharatlardan. Yemeklerinizle birlikte tüketebilir, yağ yakıcı özelliğini keşfedebilirsiniz.

Kaynak: Diyarbakır Söz