Yüzyılın cerrahı 95’inci yaşını 10 bin cerrahla kutladı

Yüzlerce bilim insanının yetişmesini sağlayan ve binlerce hastaya hayat veren modern beyin ve sinir cerrahisinin (nöroşirurji) kurucusu Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil, 95’inci yaş günü tüm dünyadan 10 binin üzerinde beyin ve sinir cerrahının katıldığı bilimsel bir toplantıyla kutlandı.

Haberler 08.07.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amerikan Cerrahlar Birlii tarafndan Yüzyln Beyin Cerrah olarak adlandrlan Prof. Dr. M. Gazi Yaargil, 6 Temmuz 1925de Diyarbakr Licede dodu. Prof. Dr. Yaargil, 95. ya günü tüm dünyadan 10 binin üzerinde beyin ve sinir cerrahnn katld bilimsel bir toplant ile kutland.

Microneurosurgery - Past, Present Future (Mikronöroirurjinin Geçmii, Bugünü ve Gelecei) balkl uluslararas webinar toplatsnda Prof. Yaargil; mesleki tecrübelerini, bilgi ve deneyimlerini tüm dünya beyin ve sinir cerrahlar ile bir kez daha paylat. Bu toplantda Harvard Üniversitesinden Prof. Ossama Al Mefty, Arkansas Nörobilim Enstitüsünden Prof. Ali Krisht, Brezilya Mato Grosso do Sul Üniversitesinden Prof. Paulo Kadri ve Yeditepe Üniversitesinden Prof. Uur Türe de konumac olarak katldlar. Pandemi nedeniyle webinar toplants olarak düzenlenen bu uluslararas toplantya, tüm dünyadan rekor sayda bilim insan büyük ilgi gösterdi.

PROF. YAARGLN YEN KTABI HAZIR

Tüm hayatn modern nöroirurji biliminin geliimine adam olan büyük bilim adam, bugünlerde eserlerine bir yenisini daha ekledi. Prof. Yaargil, daha önceki yllarda yaynlam olduu Microneurosurgery (Mikronöroirurji) kitaplar serisinin 7. cildini de pandemi srasnda tamamlad. Bugün 95 yanda olan, Prof. Dr. M. Gazi Yaargil, mikronöroirurji alanndaki çalmalarna, bu alanda eitim, öretim ve üretimine ara vermeden devam ediyor.

Ana Sayfaya Git