İdilliler yeni stat ve tesis istiyor

Şırnak’ın İdil İlçesi'nde 2014 yılında kurulan ve 160'a yakın lisanslı futbolcusu ile 60’a yakın alt yapı sporcusu bulunan İdil 1937 Spor Kulübü, yıllardır oynadıkları toprak ve dikenli sahanın yerine modern bir futbol tesisi yapılması için yetkililerden yardım bekliyor.

Haberler 12.09.2017 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dil lçesinde 2014 ylnda kurulan dil 1937 Spor Kulübünün 160 civarnda lisansl futbolcusu ve 60a yakn altyap sporcusu, yazn toz ve toprak, kn ise çamur içinde futbol oynamak zorunda kalyor. lçede, 20 yldan bu yana amatör lig maçlarnn oynand toprak sahada eitim yapan küçük sporcular, artk toz ve toprak içinde spor yapmak istemediklerini söyledi. dman srasnda sahada youn bir toz bulutu sporcu çocuklarn saln da olumsuz yönde etkiliyor.

Yaanan sorunun kurumlar ve idareciler arasndaki kopukluktan kaynaklandn belirten dil 1937 Spor Kulübü Bakan Ekrem imek, Amacmz, çocuklar sokaktan ve olaylarn içinden kurtarp, onlara sporu sevdirmek ve onlar rehabilite etmek. 2015 ylnda 22 bin metre karelik arsa, Futbol stad kurulmas için Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüüne tahsis edildi. Ancak o günden bu yana yaptmz bütün bavurulara ramen bu konuda sonuca varamadk. Sonuca varamadmz gibi hiçbir kurumdan olumlu veya olumsuz bir cevap alamadk. Yüz bin nüfuslu bir ilçede, yllardr sporcularn toprak sahada oynamas bata bizim, sonra siyasetçi ve idarecilerimizin aybdr. Bu görüntü ülkemize yakmyor. Bu çocuklarmz da sentetik bir sahada futbol oynamay hakkediyorlar dedi.

TEK AMACIMIZ çOCUKLARI SOKAKTAN KOPARIP SPORU SEVDRMEK

çocuklar sokaktan ve olaylarn içinden kurtarmak için kulüp olarak alt yapya önem verdiklerini belirten Ekrem imek, Dou ve Güneydou çocuklar ellerinde ta gibi görüntülerle anlmasn. Bizim çocuklarmzn kaderi bu olmamal. Bizim buradaki tek amacmz çocuklar sokaklardan alp, sporu sevdirmek ve onlar rehabilite etmektir. Bu konuda elimizi tan altna koyarken, çalrken verilen emein karln almamak bizleri bir hayli mutsuz ediyor diye konutu.

çOCUKLAR HASTALANIYOR

dil 1937 Futbol Kulübü Antrenörü Ömer Koçer ise örencilerin çok salksz koullarda futbol eitimi aldn ifade ederek, rnak Süper Amatör ligde mücadele eden dil 1937 Spor Kulübünde yaklak 150 lisanl sporcu var. Ayn zamanda 2016 ylnda faaliyete geçen ve 60 kiiden oluan futbol okulumuz var. çalmalarmz bu toprak sahada yürütüyoruz. çocuklar tozdan etkileniyor ve hastalananlar oluyor. Kulübü brakmaya çalanlar oluyor. Bundan dolay yetkililerden bu konuda yardm beklediimizi söylüyoruz. çocuklarn daha temiz ve daha iyi koullarda çalmalar için tek isteimiz; güzel bir saha ve spor tesisinin yaplmasdr dedi.

dilliler de toprak sahann çocuklarnn saln etkilediini belirterek, dilli çocuklarn da her sporcu çocuk gibi salkl koullarda futbol eitimi almay hak ettiini söyledi. Vatandalardan Ahmet Yalanak, Bir sporcu velisi olarak çocuklarmzn spor yapt saha salkl koullarda olan bir saha deildir. çocuklarn oynad saha Türkiyenin hiçbir yerinde yok. Bizim yetkililerden isteimiz çocuklarn daha salkl koullarda spor yapmalar tozdan ve çamurdan kurtulmalar için modern bir suni çim saha yaplmasdr. 20 yldan bu yana bu saha faaliyet gösteriyor. Küçüklüümde ben de toprak sahada oynadm ve bu saha hep toz ve toprakt. Saha toz toprak olduu için çocuklar top oynayamyor ve salk koullar açsndan da çok elverisiz. çocuklar top oynadktan sonra eve yüzleri gözleri toz içinde geliyor ve biz bunlar istemiyoruz. çocuklarmz için daha temiz ve modern bir saha talep ediyoruz dedi.

SALIKLI KOULLARDA SPOR YAPMAK STYORUZ

Her sporcu gibi kendisinin de modern ve temiz sahada spor yapmak istediini belirten çocuklardan Murat çetik, Tek isteim güzel bir spor tesisisin yaplmasdr. Toprak sahada oynamaktan memnun deiliz. çünkü yazn toz içinde, kn çamur içinde spor yapyoruz. Biz de dier çocuklar gibi salkl koullarda spor yapmak istiyoruz. Toz ve çamurda futbol oynadmz için bir çok arkadamz hastalanp sporu brakt eklinde konutu.

Sporcu çocuklardan Ahmet Melis Saka ise sahann spor yapmaya ve futbol oynamaya elverili olmad için burada spor yapmak istemediklerini belirterek, Spor yaparken üstümüz bamz toz oluyor. Eve döndüümüzde hep öksürüyoruz. Bundan dolay da bu toprak sahada oynamaktan memnun deiliz. Toz ve çamur içinde spor yapmaktan kurtulmamz için yetkililerden isteimiz, bize güzel bir suni çim saha ve spor tesisi yapmalardr diye konutu

Ana Sayfaya Git