Şampiyon okul!

Molla Gürani İlkokulu yönetimi tarafından okul içerisine yerleştirilen tırmanış duvarında çalışan öğrenciler, hazırlandıkları turnuvada Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Haberler 11.04.2019 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde bulunan Molla Gürani lkokulunun bodrum alannda, örenciler için trman duvar yapld. çocuklarn kullanmna sunulan trman duvarnda yeteneklerini kefeden örenciler, yarmalara girmeye balad. Kefedilen yetenekli çocuklar trman yarmalarnda Türkiye dereceleri elde etmeyi baard. çalmalarna devam eden örencilerin imdiki hedefi dünya ampiyonluuna ulamak.

Diyarbakra madalya getirdik

Molla Gürani lkokulu trman sporu antrenörü Hasan Uluda, katldklar tüm yarmalarda Diyarbakra mutlaka madalya getirdiklerini söyledi. Uluda, Diyarbakr Molla Gürani lkokulunda minik ve genç sporcularmzla antrenman yapyoruz. Bodrum katnda ksa duvar dediimiz, boulder duvarda antrenmanlarmz yapyoruz. Burada kendi imkanlarmzla okulun desteiyle duvar yaparak genç sporcular yetitirmeyi hedefliyoruz. Türkiye yarmalarna, il ampiyonalarna katldk. Burada ilk önce il ampiyonlar daha sonra Türkiye ampiyonlar yetitiriyoruz. Türkiye ampiyonalarnda 1. 2. ve 3. derecelerimiz var, katldmz bütün yarmalarda Diyarbakra her zaman madalya aldk dedi.

Türkiye 1.si oldu

31 Mart - 1 Nisan 2018 de Rizede Türkiye Daclk Federasyon tarafndan düzenlenen Spor Trman Minikler-Küçükler Lider Türkiye ampiyonasnda D kategorisinde ilk önce Türkiye 3.sü olan daha sonra 28-29 Nisan 2018 de Samsunda Türkiye Daclk Federasyon tarafndan düzenlenen Spor Trman Minikler ve Küçükler Lider Türkiye ampiyonasnda Minikler Erkek B kategorisinde Türkiye birinciliine ulaan Mert Poyraz Akça, 2 buçuk yldr trman yaptn söyledi. Akça, Rizede ilk girdii yarmada 3.cü olduunu daha sonra antrenmanlarn baaryla bitirerek Samsunda girdii ampiyonada Türkiye birincisi olduunu ifade etti.

Hedefi dünya ampiyonas

2-3 Mart 2019 Rizede Türkiye Daclk Federasyon tarafndan düzenlenen Spor Trman Küçükler ve Gençler Lider 1. Ayak Türkiye ampiyonasnda Küçükler Erkek E kategorisinde yaran ve 6-7 Nisan 2019 Nevehirde Türkiye Daclk Federasyon tarafndan düzenlenen Spor Trman Küçükler ve Gençler Lider 2. Ayak Türkiye ampiyonasnda Küçükler Erkek E Kategorisinde ile beraberinde 2 kez Türkiye Birincisi olan Arges Mzrak, 5 aydr trmanmaya baladn söyledi. Mzrak, Trmanyoruz burada sonra snma yapyoruz, 4-5 aydr burada trmanyorum. Nevehire gitmitik yarma oldu orada. E kategorisinde Nevehirde yarmaya girdim Türkiye birincisi oldum. Hedefim, dünyada ilk üçe girmek diye konutu.

Ana Sayfaya Git