A Milli Futbol Takımı aday kadrosu açıklandı

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda İzlanda ve Finlandiya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı.

Haberler 01.10.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açklamaya göre, Sabri Sarolu ve Mevlüt Erdinç de uzun bir arann ardndan milli takm aday kadrosuna davet edildi.

Sezon banda Galatasaraydan Göztepeye transfer olan ve baarl performansyla dikkati çeken Sabri, 6 yl sonra milli takm aday kadrosuna çarld. Tecrübeli oyuncu, son olarak 2012 Avrupa ampiyonas Elemeleri için 11-15 Kasm 2011de Hrvatistan ile oynanan play-off maçlarnda kadroda yer almt.

Medipol Baakehirde forma giyen Mevlüt Erdinç ise 30 Eylül 2016da açklanan aday kadroda bulunmutu.

Milli takmda 2018 FIFA Dünya Kupas Avrupa Elemelerinde Ukrayna ve Hrvatistan ile oynanan karlamalarn kadrosunda yer alan ener Özbayrakl ile Cenk Gönen, bu sefer aday kadroya dahil edilmedi.

Volkan en ise iki maç aradan sonra aday kadroya alnd.

- Aday kadro

Teknik direktör Mircea Lucescu tarafndan belirlenen 29 kiilik aday kadroda u oyuncular yer ald:

Harun Tekin (Bursaspor), Serkan Krntl (Atiker Konyaspor), Volkan Babacan, Emre Belözolu, Mevlüt Erdinç (Medipol Baakehir), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Sabri Sarolu (Göztepe), Mehmet Topal, smail Köyba, Ozan Tufan (Fenerbahçe), Ömer Toprak, Nuri ahin (Borussia Dortmund), çalar Söyüncü (Freiburg), Serdar Aziz, Selçuk nan, Tolga Cierci (Galatasaray), Caner Erkin, Ouzhan Özyakup, Cenk Tosun (Beikta), Cengiz Ünder (Roma), Emre Mor (Celta Vigo), Okay Yokulu, Yusuf Yazc, Volkan en, Burak Ylmaz (Trabzonspor), Hakan çalhanolu (Milan), Yunus Mall (Wolfsburg), Arda Turan (Barcelona), Enes Ünal (Villarreal)

- Milliler, 2 Ekim Pazartesi günü Antalyada toplanacak

A Milli Takm aday kadrosunda yer alan oyuncular, 2 Ekim Pazartesi günü Antalyada bir araya gelecek.

zlanda ve Finlandiya maçlarna Antalya kampnda hazrlanacak milliler, 5 Ekim Perembe günü zlanda maçnn oynanaca Eskiehire geçecek. A Milli Takm Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve bir milli futbolcu, ayn gün saat 18.15te Yeni Eskiehir Stadnda düzenlenecek basn toplantsna katlacak. Milli takm, basn toplantsnn ardndan zlanda karlamas için son hazrln gerçekletirecek. Türkiye, zlanday 6 Ekim Cuma günü saat 21.45te konuk edecek.

A Milli Takm, Finlandiya karlamas için 7 Ekim Cumartesi günü maçn oynanaca Turku kentine seyahat edecek. Teknik direktör Lucescu ve aday kadrodan bir futbolcu, 8 Ekim Pazar günü gerçekletirilecek basn toplantsnda gazetecilerin sorularn yantlayacak. Milliler, Finlandiya maçnn hazrlklarn ise Veritas Stadnda yapaca antrenmanla tamamlayacak.

Milli takm, 9 Ekim Pazartesi günü Finlandiya ile kar karya gelecek. Milliler, karlamann ardndan stanbula dönecek.

Ana Sayfaya Git