Açık havada "spor" keyfi!

Kentte havaların ısınmasıyla spor keyfini açık havaya taşıyan 7'den 70'e her yaştan vatandaş, belediyelerin hizmete sunduğu parklarda sağlıklı yaşam için form tutuyor

Haberler 12.04.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrllar açk havada huzurla spor yapmann keyfini çkaryor.

Huzurun her alanda hissedildii kentte sosyal yaam canlanrken vatandalar, salkl bir yaam için spor aktivitelerine yöneldi.

Kentte havalarn snmasyla spor keyfini açk havaya tayan 7den 70e her yatan vatanda, belediyelerin hizmete sunduu parklarda temiz havada salkl yaam için form tutuyor.

Günün ilk klarnda, gün batmnda ve akam saatlerinde yürüyü yapan, parklardaki fitness aletlerini kullanan Diyarbakrllar hem zinde kalmann, hem de kilo vermenin mutluluunu yayor.

- Huzur olmadktan sonra parklara çkma imkan yoktu

Vatandalardan Selim Bal, Diyarbakrda artk huzurlu bir ortamn olduunu belirterek, ailece parkta yürüyü yaptklarn söyledi.

Kentte güzel bir ortam bulunduunu dile getiren Bal, Ailelerin buraya gelip rahat bir ekilde yürüyebilmeleri, kafalarn datmalar huzurun belirgin bir iaretidir. Parklar eskiden de vard ama huzur ortam olmadktan sonra insanlarn böyle parklara çkma imkanlar yoktu. nsanlar gayet mutlu, sknt yok. ifadelerini kulland.

Bal, kentte insanlarn rahatlkla dar çktn ve spor yaptn aktard.

- Huzurlu bir ortam var

Ailesiyle parkta yürüyü yapan Eylem Ate, salanan huzur ortamndan duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Parklarn, oyun ve spor alanlarnn gayet güzel olduuna iaret eden Ate, u anda huzurlu bir ortam var. Düzgün bir ortamda çocuklarmz güvenle parklara getirebiliyoruz. dedi.

Handan Okucu, kilo vermek için haftann 6 günü belediye parklarnda yürüyü yaptn belirtti.

Parkn temiz havas ve aaçlar arasnda, ku sesleri eliinde, kent yaamnn younluundan uzaklap, sabahlar sporla güne balamann keyfinin bambaka olduunu anlatan Okucu, açk havada spor yaparak güne güzel baladklarn aktard.

Okucu, unlar kaydetti:

15-20 dakika boyunca spor aletlerini kullanyorum ve 45 dakika yürüyorum. Her eyden önce sporun sala çok faydas var. Dizimde ve belimde sorun vard. Sporun faydasn gördüm. Yürüyü yapmay herkese tavsiye ediyorum. Her türlü hastala da faydas var. Bu temiz havay solumann yerini hiçbir ey tutmuyor.

- Vatandalar açk alanlar tercih ediyor

Vatandalardan Binali Yldz (65), haftann her günü sabah eiyle açk havada yürüyü yaptn belirtti.

Bypass ameliyat geçirdiini anlatan Yldz, eski salna spor sayesinde kavumann mutluluunu yaadn söyledi.

Seyfetin Demirkran (62), spor yapmann faydasn gördüünü ve salk sorunlarnn kalmadn dile getirdi.

Belediyeye teekkür eden Demirkran, adeta her evin önünde bir park bulunduunu ifade etti.

Demirkran, Vatandalar buralardan faydalanyor. Yal, genç fark etmiyor. Herkese spor yapmalarn tavsiye ediyorum. diye konutu.

Fesih Ateal (63), belediye parklarnda spor yaptn anlatt.

Güzel ülkemizin bu nimetlerinden faydalanmamz lazm. Diyarbakr eskisi gibi deil, güzel bir ehir ve bu nimetleri deerlendiriyoruz. ifadelerini kullanan Ateal, herkese spor yapmalar tavsiyesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git