Ahsen’in hedefi, dünya şampiyonluğu

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde 4 yıl önce hendek ve barikat olayları sırasında ailesiyle birlikte evlerini terk etmek zorunda kalan Ahsen Sümbül (12), devletin sunduğu maddi ve manevi destekten sonra başladığı tekvandoda Minikler Türkiye Şampiyonası Doğu Müsabakaları’nda 2’nci oldu. Ahsen'in şimdiki hedefi ise uluslararası şampiyonalarda derece elde edebilmek.

Haberler 04.10.2019 - 13:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesinde 2015- 2016 yllarnda PKKl teröristler tarafndan kazlan hendekler ve kurulan barikatlar nedeniyle evlerini terk eden ailelere, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü tarafndan maddi destek verilirken, çocuklar ise çeitli aktivitelerle yaadklar travmay atlatt. Terör olaylar nedeniyle Surda doup büyüdüü evini ailesiyle birlikte brakmak zorunda kalan Ahsen Sümbül de devlet desteiyle tekrar yaama atld.

ehit Yüzba Bahtiyar Er mam Hatip Ortaokulu örencisi Ahsen Sümbül, 1,5 yl önce Sur ilçesinde sosyal hizmet binasnda tekvando eitimi almaya balad. Bu spor dalnda kendisini gelitiren Sümbül, geçen ay Sivasta düzenlenen Minikler Türkiye Tekvando ampiyonas Dou Müsabakalarnda ikinci oldu.

HEDEFM BAYRAIMI DALGALANDIRMAK

Ahsen Sümbül, tarihi Diyarbakr surlarnn gölgesinde Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü Tekvando antrenörü Orhan Baytekin ve yardmc antrenör Netice Kozan ile birlikte antrenman yaparak, önümüzdeki yl yaplacak Yldzlar Türkiye ampiyonasna hazrlanyor. En büyük hedefinin dünya ampiyonasna katlp Türk bayran dalgalandrmak olduunu söyleyen Ahsen Sümbül, Terör olaylarnda evimiz zarar görmedi, ama komularmzn çounun evi zarar gördü. Oradan ayrldktan sonra ailem maddi destek ald. Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü bünyesinde tekvando kursu verildiini örendim. Kardeimle birlikte buraya geldik. Hocam, bu spor için fiziimin uygun olduunu söyledi. Bu ekilde buraya kaydoldum. 1,5 yl içerisinde bir turnuvaya katldm. lk turnuvamda Türkiye ikincisi oldum. Birincilii tecrübesizliimden kaybettim. Bir sonraki hedefim Türkiye birincisi olmak ve daha sonra olimpiyatlarda, Avrupa ve Dünya ampiyonalarnda bayram dalgalandrmak dedi.

Yardmc Antrenör Netice Kozan ise Ahsenin bu spor dalnda önemli baarlar elde edeceini düündüünü belirterek, çocuklarmza bu konuda devlet tarafndan olanak salanyor. Ahsenin fizik olarak tekvandoya yatkn olduunu fark ettik ve bu spora yönlendirdik. çocuklarmzn daha fazla gelimesini ve bu tür etkinlikleri daha çok talep etmesini istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git