Amedspor Başkanı Kılavuz: Takımın etrafında kenetlenelim

Yeni sezonda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten Amedspor Başkanı Metin Kılavuz, Diyarbakır’ın üst ligleri hak ettiğini, bunun için de kentin hem takımı hem de diğer alanlar için kenetlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Haberler 08.07.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ligde elde ettii baarlarla ve deplasman maçlarnda urad saldrlarla dikkatleri üzerine çeken Amedspor, geçen yl iyi balamad ligi orta sralarda tamamlad. Yeni sezon için çalmalarn sürdüren Amedspor, Mehmet Budakn istifas üzerine Teknik Direktörlüe daha önce takmda 5 yl boyunca Teknik Direktörlük yardmcl yapan Ramazan Erini getirdi. Yeni sezon hazrlklar yapan Amedspor, 33 bin kapasiteli Diyarbakr Stadnda yüksek kombine satn hedefliyor.

Geçtiimiz hafta sonu yaplan kongrede Kulüp Bakan seçilen Metin Klavuz, kulübün finansal sorunlar, deplasmanda taraftar yasa, ksa ve uzun vadedeki hedeflerini anlatt.

ORTAK AKIL LE YÖNETECEZ

Klavuz, ilkin yaanan sorunlara acil çözüm bulmaya çalacaklarn belirterek, Ksa vadede kulübümüzün söz konusu skntlarna yönelik acil çözümlerimiz olacak. Fakat biz yeni bir yönetim olarak olaya ksa vadeli bakmyoruz. Orta ve uzun vadede yapacamz faaliyetlerimiz olacak. En önemli ayamz da bu takm, kendi deerlerine, kendi renklerine, uygun bir ekilde halkla kucaklatrmaya götüreceiz. Spor bizce udur: Dili, dini, etnik kökeni, inançlar bir araya getiren ve evrensel bara hizmet sunan etkinlikler bütünüdür. Spor bize göre erkek, eril deildir. Biz sporda erkek egemen anlayn ykmak istiyoruz. Spor demek kadn demek, spor demek, gençlik demektir. Bize göre spor tarih ve kültür de demektir. Biz yönetim olarak bu anlaylar bir araya getirip, aklc, diyaloga açk, katlmc, ortak akl düünen ve halka dayal bir yöntemin sürdürülebilir politikalarn hayata geçirmek istiyoruz dedi.

AMEDSPOR GÜVENLK SORUNU YARATMIYOR

Geçtiimiz sezonlarda 50 haftay bulan deplasmanda taraftar yasann yeni sezonda devam etmesine kar olduklarn belirten Klavuz, Artk Türkiyede u algy ykmamz gerekiyor. Türkiyenin artk geldii nokta itibariyle her alanda normallemeye ihtiyac var. Türkiye artk kendini bu kriz mant ile bu akl tutulmasyla yönetemez. nsanlarn birbirini dinlemesi gerekiyor. nsanlarn konumas gerekiyor. Böylesi bir süreçte de Amedspor bunun öncülüünü yapacaktr. Biz dünyann hiçbir yerinde örnei olmayan ve hafta saysn dahi hatrlamyoruz. Amedsporun artk kaç hafta seyircisiz maçlara çktn bilmiyoruz. Amedsporun gittii yerlerde güvenlik sorunu yok ve güvenlik sorunu yaratmyor. Artk Türkiyede biz bunu deitirmek istiyoruz. Amedspor karlamasna gelen takmlar bizler çiçeklerle karlyoruz ve karlayacaz. Amedin güvercinlerini maviliklere salacaz. Bu nedenle her kesimi duyarlla davet ediyoruz. Artk Türkiyenin her alanda normallemeye ihtiyac var. Amedsporda bunun öncüsü olacaktr dedi.

KENETLENELM

Amedspor taraftarnn skora önemli bir katk yaptn ifade eden Klavuz, taraftarlar iç saha maçlarnda yanlarnda görmek istediklerini belirtti. ampiyonluk için umutlarnn güçlü olduunu kaydeden Klavuz, unlar söyledi: Biz hedefleri ciddi temellerde tartan ve olgunlatrdktan sonra kamuoyu ile paylaan bir kulüp yapmz var. Tutamayacamz, yapamayacamz hiçbir söz kulübümüzün azndan çkmayacaktr. Elbette ki Diyarbakr sadece spor alannda deil, dier tüm alanlarda üst ligleri hak ediyor. Diyarbakr artk bu kenetlenmeyi kendi içerisinde salamaldr. Bu potansiyel, bu ehirde var. Borcumuz var evet ama yüklü bir borç söz konusu deil. Bunu kurumlarla, kendi öz kaynaklarmz ile halka dair projelerle çok ksa sürede gelecee dair de büyük admlar atarak çözeceimize inanyoruz. Bu inançtayz, bunun çabasn yürüteceiz. Önümüzdeki sezonda takmmz ve taraftarlarmz olmak üzere tüm Amedsporlular stad doldurmaya davet ediyoruz. Hakaret ve iddet içeren hiçbir anlay stadmza gelmesin, onun dnda herkes gelebilir. Halkmz statlar doldurmaya davet ediyoruz.

Ana Sayfaya Git