Amedspor'dan destek çağrısı

Sponsorluk anlaşmasına riayet etmeyen firmaları eleştiren Amedspor Asbaşkanı İhsan Avcı, öz kaynaklarıyla Türkiye’deki spor anlayışının farklı bir noktaya evrilmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

Haberler 04.11.2020 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amedspor Yönetim Kurulu, sezon deerlendirmesi için tarihi Sur ilçesinde bir kafede basn toplants düzenledi. Toplantya, Amedspor As Bakan hsan Avc, Teknik Direktör Aykan Atik ve yönetim kurulu üyeleri katld. Avc, zmirde meydana gelen depremde yaamn yitirenlere ba sal diledi.

Avc, Amedsporun Diyarbakr ile snrl bir takm olmadn, bölgeyi aan, Türkiye liglerindeki 4 büyük takmn ötesinde, dünyann her tarafnda izleyicisi olan bir takm olduunu söyledi. Sporda aykr bir ses olma iddiasyla yola çktlarn, Türkiyedeki spor anlaynn farkl bir noktaya evrilmesi için mücadele ettiklerini ifade etti. Türkiyede profesyonel futbol takmlarnn yüzde 95inin stanbul, Ankara ve Egeden olutuunu belirten Avc, bu anlaya kar mücadele edeceklerini kaydetti.

ÖZ KAYNAK YARATACAIZ

Kendileri için en stratejik alann altyap olduunu ifade eden Avc, öz dinamiklere bal gelien, sürekli dardan beslenen bir takm olgusunu terk etmeyi amaçladklarn belirtti. Son 2 ylda 82 futbolcunun Amedspora geldiini ve takm terk ettii bilgisini paylaan Avc, omurgas olan ve istikrar yaratacak bir futbol ekibi yaratmak istediklerini ifade ederek, alt yapnn ciddiyeti ve önemine dikkat çekti.

ÜCRET YÜKSELTEN OYUNCULAR

Transfer süreçlerinde teklif götürdükleri birçok oyuncunun Amedspor ismini duyunca fiyat yükselttiklerini ve farkl koullar öne sürdüklerini belirten Avc, bu ekilde yaklaan oyuncularla diyalogu tümüyle kestiklerini söyledi. Avc, Bu kentin, bu bölgenin yetitirdii birçok futbolcuda bu yaklam gördük. lk onlar aradk, gelin kendi memleketinize takmnzda oynayn dedik. Bulunduklar takmda ayn koullar salayabileceimiz futbolcular bile, bizi tercih etmediler. Bu ayn zamanda bir karakter meselesidir. Tehir etmek istemiyoruz ifadelerini kulland.

TARAFTAR HTYACI

Malubiyetlerin akabinde sosyal medya ve basnn tavrn eletiren Avc, 1-2 maçlk galibiyetle maneviyat ahlanan deil, her koulda kendilerine destek verebilecek bir taraftar grubuna ihtiyaç duyduklarn söyledi. ddial, ciddi ve uzun vadeli program ve hedefleri olan bir kulüp olduklarn iddia eden Avc, her Amedspor taraftarnn takm izlediinde ite bu benim takmmmdr diyebilecei bir oyun için mücadele ettiklerini kaydetti.

AMED BR KADIN KENTDR

Amedspor Kadn Futbol Takmnn 1inci ligde mücadele ettiini, kendilerini için vizyon takm olduunu belirten Avc, Biliyorsunuz, Amed kenti bir kadn kenti ayn zamanda toplumsal cinsiyeti içine sindirmi bir kenttir. Amedspor, bulunduu corafyada bu özelliini, bu farkndaln hissettiren bir takmdr. Bu açdan kadn futbol takmna yaklammz budur. Güçlü, bütünlüklü bir takm oluturma hedefimiz vardr dedi.

ENGELL BASKETBOL TAKIMI GÜçLENYOR

Engelli Basketbol takmnn güçlendiine dikkati çeken Avc, Her ey endüstriyel futbolun rekabetçi anlayyla snrl deildir. Ayn zamanda basketbolun, voleybolun, karatenin veya farkl branlarn öne çkarmak istiyoruz. Diyarbakrda her dezavantajl kesimin kendini bulabilecei, evde seyredilecei bir takm yaratmak için ciddi bir çalma yürütüyoruz eklinde konutu. Avc, dier branlarda yer alan tüm oyuncularn alacaklarn tek kalemde ödediklerini ifade etti.

Sponsorluk anlamasna ilikin de konuan Avc, bu sezon iki sponsorluk görümesi yaptklarn, ilkinde yaplan görümede ödeme koullarnda anlama salayamadklarn belirtti. kinci görümede, NEVA mimarlkla sponsorluk sözlemesi imzaladklarn ancak sözleme koullarnn yine yerine getirilmediini belirten Avc, firmaya belli bir süre tandklarn söyledi. Hiç kimsenin Amedsporu bir reklam malzeme olarak kullanmasna izin vermeyeceklerini vurgulayan Avc, hukuksal olarak bu durumla mücadele edeceklerini kaydetti.

Son olarak taraftarla çar yapan Avc, kombine bilet ve forma satlarnda ciddi bir alm beklediklerini dile getirerek, bu konuda da ciddi bir destek beklediklerin altn çizdi.

Takmn Teknik Direktörü Aykan Atik de geçen yl kadrosundan bir iskeletin olumamasnn kendileri için en büyük dezavantaj olduunu ifade etti. 16 kiilik oyuncu kadrosuyla kamp yaptklarn ve bunun skntlarn çektiklerini dile getiren Atik, kulübün önceki sorunlarn bilen ve takmn zamana ihtiyac olduunun bilincinde olan, anlayl bir taraftar grubuna ihtiyaç duyduklarn söyledi.

KADIN FUTBOL TAKIMI

Amedspor Kadn Futbol Takm Teknik Direktörü Bilal Yakut ise 12 yldr kadn kimliiyle mücadele ettiklerini, sürdürülebilir baar için sürdürülebilir yönetim olmas gerektiini vurgulad. Kadn futbol takmlarnn geçmie yönelik alacaklarn ödendiini aktaran Yakut, altyapda yeni bir oluumla sportif baarlarn sürdüreceklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git