Antrenman alanları sarp dağlar

Dağ Koşusu Milli Takımı, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'ndan madalyalarla dönmek istiyor.

Haberler 30.06.2018 - 10:39 Son Güncelleme : 30.06.2018 - 10:44

Türkiyeden büyükler ve gençlerde, erkek ve kadn 16 sporcunun katlaca ampiyona 1 Temmuzda gerçekletirilecek.

Hazrlklarn tamamlayan Türk Milli Takm, Üsküpe gitti.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Denetleme Kurulu Üyesi, milli takm kafile bakan ve Diyarbakr Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakan Mehmet Kesen, millilerin ampiyonaya iyi hazrlandn söyledi.

Türkiyeyi en iyi ekilde temsil edeceklerini belirten Kesen, Üsküpte, dost karde ehirde en yüksek madalya alarak ülkemize dönmeyi planlyoruz. çok youn çalmalar var, federasyonumuz altyapya ciddi çalmalar sunuyor. Kamplarmz devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlmz da bu konuda bizleri çok destekliyor. nallah olimpiyatlarda da ülkemize atletizmde madalyalar getireceimize inanyorum. dedi.

TAF Da Koular Koordinatörü Hasan Babaç da milli takmn Avrupada iddial olduunu ifade etti. ampiyonadan madalyalarla dönmek istediklerini belirten Babaç, Takmmzda dünya ve Avrupa ampiyonu olmu sporcularmz var. Bu bizim umudumuzu daha da artryor. Bu yl Avrupa ampiyonas çk ve ini olmak üzere 5 ve 10 kilometrelik parkurlarda koulacak. diye konutu

- talyanlarn korktuu tek rakip biziz

Da Kousu Milli Takm sporcularnn arlkl olarak Türkiyenin Doudaki illerinden olutuunu aktaran Babaç, unlar kaydetti:

Da koularna Türkiye, 2003te Bursa Uludadaki organizasyonla balamtr. 2003ten 2018 ylna kadar geçen 15 yllk sürede Avrupa ve dünyada ciddi mesafeler katettik. Bu ii 80 yldr yapan talya ile boy ölçüür duruma geldik. u anda da koularnda dünya madalya sralamalarnda dier ülkeler, talya ve Türkiyeden sonra gelmektedir. Ülkemizin corafi artlarn göz önünde bulundurduumuzda özellikle Doudaki illerimizden çok sayda sporcu milli takma katlmaktadr. Yüksek rakml bölgelerde yaayan sporcularmz zaten doduundan yana doal olarak da koular antrenman yapmaktadr. Bu bizim baarmzda önemli bir etkendir. u anda da kafilemizdeki sporcularmzn yüzde 80i Dou ve Güneydou illerinde yetimektedir. Bu da bize ayrca bir övünç kaynadr. u anda talyanlarn korktuu tek rakip biziz. Dolaysyla talya ve Türkiye arasnda geçecek bir Avrupa ampiyonasna ahitlik edeceiz.

- Sporcular iddial

Da Kousu Milli Takm sporcularndan Vanl Bahar Atalay, ampiyonadan madalyalarla dönmek istediklerini vurgulayarak, unlar aktard:

Federasyon bakanmz ve yöneticiler bize çok destek oluyor. Yurt dnda stiklal Marn okuyunca hep birlikte gözlerimiz doluyor. Bunu size samimiyetimle söyleyebilirim. Bunu defalarca yaadk, inallah bu ampiyonada da baarl olacamza inanyorum.

Bitlisli Ferhat Bozkurt ise Türkiyeyi en iyi ekilde temsil etmek için çaba harcadn dile getirerek, 2015te dünya ampiyonu, 2016da Avrupa ampiyonu oldum. Daha önce 2014te de Avrupa ikincisi ve dünya üçüncüsü, Balkan kros üçüncüsü oldum. Ülkem için madalya kazanmaktan gurur duyuyorum. Orada stiklal Marn okutmak anlatlmaz, yaanr. Milli sporcu olmak gurur verici, insanlar bizi parmaklarla gösteriyor. Tüm gençlerin spor yapmasn isteriz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git