Bağlar’lı ikiz kızlar kickboks’ta tarih yazdı

Bağlar Şehit Hatip Çağlar Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören ikiz kardeşler Reyhan ve Nevroz Oruç, Kickboks’ta tarihi başarılara imza atarak hem ilçenin hem Diyarbakır’ın guru oldu.

Haberler 24.05.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya ampiyonluu ve dünya beincilii kazanan ikizlerle bir araya gelen Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, hediye takdim ettii sporcularn baarsyla büyük bir gurur yaadklarn söyledi. Beyolu,Ülke olarak sporda altn çamz yayoruz. Bunun mimar da hiç kukusuz sporun içinden gelen, gençlie ve spora hak ettii deeri veren Cumhurbakanmz sayn Recep Tayyip Erdoandr. ifadelerine yer verdi.

MLL ETM MÜDÜRÜ BULUTLA BERABER BEYOLUNU ZYARET ETTLER

kiz karde olan Reyhan Oruç ve Nevroz Oruç ,Kickboksta tarihi baarlara imza att. Dokuzuncu snf örencisi olan ikizlerden Reyhan Oruç,46 ülkeden sporcularn katlmyla gerçekleen 7. Turkish Open Wako Dünya Kupasnda yldz bayanlarda 42 kiloda dünya ampiyonu oldu. Ayn kilo ve kategoride yaran Nevroz Oruç, beincilik elde etti. kiz kz kardelerin baars büyük yank uyandrd.

Dünyann bir çok yerinden yüzlerce sporcunun katlmyla stanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleen organizasyonda tarihe geçen baarlara imza atan Oruç kardeleri kabul eden Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu,kzlarn hayat hikayesi, spordaki azimli mücadeleleri ve baarlarndan çok etkilendiini ifade ederek hem Balar hem Diyarbakr adna elde ettikleri baar için tebrik etti. Ziyarete Balar lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Bulut ve okul yöneticileri de katld.

nanç ve azmin karsnda hiçbir engelin duramayacan kaydeden Beyolu,Türkiyenin Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan liderliinde sporda altn çan yaadna iaret etti.

ÜLKEMZ CUMHURBAKANIMIZIN LDERLNDE SPORDA ALTIN çAINI YAIYOR

Beyolu,Bölgemizdeki çocuklarn ne kadar yetenekli olduunu ortaya koymak suretiyle, ehrimize kazandrm olduunuz takdire ayan baar için sizlerle gurur duyuyoruz. Ülkemiz nereden nereye geldi. Sporda altn çamz yayoruz. Bunun mimar da hiç kukusuz sporun içinden gelen, gençlie ve spora hak ettii deeri veren Cumhurbakanmz sayn Recep Tayyip Erdoandr.Türkiyemiz Cumhurbakanmzn liderliinde yapt alt yap yatrmlar, tesisleme hamleleri, spora ve sporcuya verilen deer ve destekle son dönemlerde önemli baarlara imza atarak tarih yazmaktadr. Baar için imkan salamann ötesinde ger baardan sonra sporcular ve antrenörleri arayp tebrik eden bir devlet bakanmz var.Sizlerin bu baars da bu anlamda oldukça deerlidir. lerleyen dönemlerde çok daha büyük baarlara imza atacanza ve bunu örnek alarak spora tevik olan dier gençlerimizin, çocuklarmzn da baardan baarya koacana olan inancmz tamdr.dedi.

Balar lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Bulut ise elde edilen baarnn Balar adna oldukça anlaml olduunu dile getirerek spora ve sporcuya olan desteinden dolay Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyoluna teekkür etti.

Ana Sayfaya Git