Bakan Kasapoğlu: "Kadın odaklı bir spor strateji geliştirmemiz lazım"

Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Yılı Kampanyası Bilgilendirme gününde açılış konuşması yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Kadın odaklı bir spor strateji geliştirmemiz lazım. Çünkü kadın spor yaparsa çocuk da, eş de spor yapıyor" dedi.

Haberler 22.08.2019 - 02:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Yerel Yönetimler Politika Kurulu himayesinde, Avrupa Birlii Türkiye Delegasyonu ibirlii ve Türkiye Belediyeler Birlii (TBB) nin ev sahipliinde düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftas 2019 Yl Kampanyas Bilgilendirme günü TBB Hizmet Binasnda gerçekleti. Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu yapt açl konumasnda, Hareket, yürümek ve spor hayatmzda olmas gereken, sorumlu insanlar olarak görevimiz gerei insanmz tevik etme ve yönlendirme noktasnda çok çalmamz gereken konular ifadelerini kulland.

Bu temann ve Birlikte yürüyelim slogannn çok önemli olduunu düünüyorum

Ülke sporuna son 7 ylda önemli yatrmlar gerçekletirdiklerini vurgulayan Bakan Kasapolu, Cumhurbakanmzn spora ve sporcuya verdii önem gerçekletirdiimiz tesis yatrmlarnn dünyada baka bir örneinin olmadn bizlere gösteriyor. Ancak geldiimiz noktada sporun tabana yaylmas, günlük yaam aktivitesi olmas hayatn bir parças olma yönünde daha çok yürüyeceimiz yolun olduunu gösteriyor. Yaplan bu temann ve Birlikte yürüyelim slogannn çok önemli olduunu düünüyorum. Bu anlaml toplanty organize eden, katlmlar için belediye bakanlarmza teekkür ediyorum eklinde konutu.

Sporu yaygnlatrmak zorundayz

Sporun kardeliin, barn, sevginin evrensel dili olduunu belirten Bakan Kasapolu, Spor, hareketlilik açsndan salk açsndan hem fiziksel hem ruh sal açsndan önemli bir araç. Sporu yaygnlatrmak zorundayz. Bu anlamda da hareketlilik bizler için en temel en balangç noktalarndan birisi. Yürümeye tevik etmek yürümeyi kolaylatrmak beraber yürümek çok önemli. Bakanlk olarak bir çok çalmay yerel yönetimlerimiz ile beraber yapyoruz. çünkü yerelde halka dokunma noktasnda yerel yönetimlerimiz bire bir bu konuda önem arz eden bunu gerçekten uygulayan birimler. Sporu tabana yayma noktasnda yapacamz daha çok i var. çok genç nüfusa sahip bir toplumuz. Toplumumuzun tüm kesimini sporla buluturmamz lazm. Bununla ilgili çok güzel tesislerimiz var. Gerek belediyelerimize gerek bakanlmza ait tesislerimiz ile en kaliteli en modern tesisler bizde. Son 3 ylda 2 bin 500 adet mahalle bazl futbol sahas yaptk. Bunlar çok daha etkin çok daha verimli kullanmak zorundayz. Bu vesile ile tüm belediyelerimize bakanlk olarak yannzdayz. Sizler de gençlerimizi, kadnlarmz spora tevik etme yönünde projeler gelitirin. Bizlerde bunu desteklemeye bugün olduu gibi bundan sonrada hazrz ifadelerini kulland.

Kadn odakl bir spor strateji gelitirmemiz lazm

Kadnn aile temelinde öncü bir misyonu olduuna vurgu yapan Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, Kadn odakl bir spor strateji gelitirmemiz lazm. çünkü kadn spor yaparsa çocuk da e de spor yapyor. Kadnlarmzn spora eriimini kolaylatrmak adna bakanlk olarak birtakm çalmalarmz var. Yerel yönetimlerimizin, bu noktada kadnlarmz spora tevik etme hem de spor konusunda ki eriimini çok daha kolay hale getirilmesi noktasnda ki çalmalar destekleyeceimizi özellikle vurgulamak istiyorum diye konutu.

Dou ve Güneydouda k sporlar ve atletizme yönelik bir genetik söz konusu

Bakanlk olarak yerel yönetimler ile birlikte spor stratejilerinin olduunu ifade eden Bakan Kasapolu, konumasna öyle devam etti:

Bu çalmay bitirmek üzereyiz. Bu çalmann temelinde insana yatrm var. Tesis noktasnda birçok aç kapattk. Elbette eksiklerimiz var. Onlar da hzla kapatmann çalmas çabas içerisindeyiz. Ama bundan sonra tesisten ziyade insana yatrm yapacaz. nsanmz nasl spora yönlendiririz? Her birimizin günlük yaamnda spor nasl alkanlk haline gelir? Günde yarm saatte olsa 45 dakikada olsa spora vakit ayrmamz gerekiyor. Bu çerçevede bakanlk olarak, yerel yönetimler ile birlikte gerçekletireceimiz spor stratejimizin temelinde alkanlklardan ziyade ihtiyaç ve potansiyel odakl çalma var. Örnein; her iklimin her bölge genetiinin farkl sporlara yönelik bir takm bize gösterdii yol var. Dou ve Güneydouda k sporlar ve atletizme yönelik bir genetik söz konusu. Hakkaride çim hokeyi, buz hokeyi daha çok tevik edilmesi ve üstünde çallmas gereken bir konu. Aratrmalarmza göre Tokatta su topu, Kastamonuda hentbol, Mersinde ksa mesafe atletizmi, Vanda yelken ve rüzgar sporlar gibi her bölgenin kendi insanna kazandrdklar var. O bölgenin insann o bölgenin özelliklerine uygun bir ekilde yönlendirebilme çerçevesinde çalmalar yapacaz.

Ana Sayfaya Git