Batman'da 55 branşta 30 bin lisanslı sporcu var

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, il genelinde 55 branşta yaklaşık 30 bin aktif sporcunun olduğunu söyledi.

Haberler 31.01.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü ferdi ve takm sporlarnda 49 dalda lisansl aktif sporcularnn olduunu belirten l

Müdürü Eren, yeni açtklar 6 brannda aktiflemesi için alt yapsn tamamladklarn ifade etti. Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Halil Eren 49 dalda ferdi ve takm halinde kulüplerdeki aktif lisansl sporcu saysnn 10 bin civarnda olduunu, yaklak 20 bin sporcunun da, il spor merkezlerinde kaytl olduunu söyledi.

30 bin lisansl sporcu

l Müdürü Eren; Batman sporda adeta devrim yapyor. u anda sicil lisans sistemimize kaytl atletizm, atclk ve avclk, basketbol, voleybol, masa tenisi, futsal, badminton, bedensel engelliler spor, bilardo, binicilik, bisiklet, bocce-bowling ve dart, boks, briç, buz hokeyi, jimnastik, curling, dans sporlar, daclk, eskrim, gelimekte olan spor dallar, golf, görme engelliler spor, güre, halk oyunlar, halter, hava sporlar, hentbol, herkes için spor, hokey, judo, kano, karate, kayak, kick boks, muay-thai, okçuluk, oryantring, satranç, su alt sporlar, taekwondo, tenis, kriation, vücut gelitirme ve fitness, wushu, yüzme, izcilik ve iitme engelliler spor dallarnda aktif lisansl sporculara sahibiz. Yine geleneksel spor dallar, kzak, üniversite sporlar, özel sporcular spor, su topu ve okul sporlar branlar da ksa zamanda lisansl sporcu ve antrenörler eliinde aktifleecek dedi.

Hedef 50 bin lisansl sporcu

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Halil Eren, il genelindeki kulüplerin 43 dalda ve geriye kalan branlarda sporcularn ferdi olarak mücadele verdiini belirtti. l Müdürü Eren; Hedefimiz kulüplerdeki lisansl sporcu says, ferdi sporcu says ve il spor merkezlerimizdeki yaklak 30 bin olan saymz ksa zamanda programl ve koordineli bir ekilde 50 bine çkarmaktr. Bunun için elimizden geleni yapacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git