Bayrak diken çocukların hedefi İspanya

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık köyünde yerde buldukları bayrağı alıp, köy meydanına diken çocuklar, 15 Ekim'de İspanya'da yapılacak futbol seçmeleri turnuvasına katılmaya hazırlanıyor.

Haberler 08.03.2018 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uluslaras Yetenek Avcs Futbol Akademisi (UYAFA) tarafndan ziyaret edilen Beytüebapl örenciler, yaplan elemelere katlmak için rnaka getirildi.

Burada antrenörler tarafndan hazrlanan örenciler, yaptklar antrenmanlarla 15-18 Ekimde spanyann Barcelona kentinde yaplacak turnuvaya gitmeyi hedefliyor.

UYAFA Genel Bakan Özcan imek, gazetecilere yapt açklamada, Beytüebapta bayra yerden alp göndere çeken örencileri ziyaret etmek için ilçeye gittiklerini söyledi.

Gençlerin bu örnek davran için onlar da 81 ilde yaplacak elemelere dahil ettiklerini aktaran imek, amaçlarnn Türkiyenin her yerinden gençlerin yeteneklerini görerek onlarn önlerini açmak olduunu kaydetti.

imek öyle devam etti:

UYAFA projesinde 6 ktada ve Türkiyede 81 ilde FFAya bal ülkelerde koordinatörlerle yaplan bir projedir. Normalde 2019 ylnda ampiyon olan takmn bu turnuvaya katlmas gerekiyordu biz bu yln 15-18 Ekim tarihlerinde bu kardelerimize jest olsun diye bunlardan en iyilerini seçip en az iki tanesini Barcelona kentine götürmeyi hedefliyoruz.

Bayra diken örencilerden Özkan Temel (13), sabah okula giderken yerde bayrak gördüklerini anmsatarak, Arkadalarla bu bayra aldk. Bayrak yerde olmaz gökte olur diye düündük. Bayra evde ykadk kurutup ütüledik daha sonra bir diree balayp köy meydanna astk. imdi futbol elemeleri için rnaka geldik. nallah spanyaya gider orada Messi ile tanrm. diye konutu.

Ana Sayfaya Git