Görüş Bildir

Bayrak diken çocukların hedefi İspanya

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık köyünde yerde buldukları bayrağı alıp, köy meydanına diken çocuklar, 15 Ekim'de İspanya'da yapılacak futbol seçmeleri turnuvasına katılmaya hazırlanıyor.

Bayrak diken çocukların hedefi İspanya

Uluslarası Yetenek Avcısı Futbol Akademisi (UYAFA) tarafından ziyaret edilen Beytüşşebaplı öğrenciler, yapılan elemelere katılmak için Şırnak'a getirildi.

Burada antrenörler tarafından hazırlanan öğrenciler, yaptıkları antrenmanlarla 15-18 Ekim'de İspanya'nın Barcelona kentinde yapılacak turnuvaya gitmeyi hedefliyor.

UYAFA Genel Başkanı Özcan Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beytüşşebap'ta bayrağı yerden alıp göndere çeken öğrencileri ziyaret etmek için ilçeye gittiklerini söyledi.

Gençlerin bu örnek davranışı için onları da 81 ilde yapılacak elemelere dahil ettiklerini aktaran Şimşek, amaçlarının Türkiye'nin her yerinden gençlerin yeteneklerini görerek onların önlerini açmak olduğunu kaydetti.

Şimşek şöyle devam etti:

"UYAFA projesinde 6 kıtada ve Türkiye’de 81 ilde FİFA’ya bağlı ülkelerde koordinatörlerle yapılan bir projedir. Normalde 2019 yılında şampiyon olan takımın bu turnuvaya katılması gerekiyordu biz bu yılın 15-18 Ekim tarihlerinde bu kardeşlerimize jest olsun diye bunlardan en iyilerini seçip en az iki tanesini Barcelona kentine götürmeyi hedefliyoruz."

Bayrağı diken öğrencilerden Özkan Temel (13), sabah okula giderken yerde bayrak gördüklerini anımsatarak, "Arkadaşlarla bu bayrağı aldık. Bayrak yerde olmaz gökte olur diye düşündük. Bayrağı evde yıkadık kurutup ütüledik daha sonra bir direğe bağlayıp köy meydanına astık. Şimdi futbol elemeleri için Şırnak’a geldik. İnşallah İspanya'ya gider orada Messi ile tanışırım." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi