Beşiktaş, stoperdeki arayışını yıldız transferiyle sonuçlandırdı

Siyah-beyazlı takım, Pepe transferiyle başkan Fikret Orman'ın göreve başladığı 2012-2013'ten itibaren stoper bölgesine 13. kez takviye yaptı. Beşiktaş, Orman döneminde her sezon mutlaka kadroya stoper dahil etti.

Haberler 08.07.2017 - 10:46 Son Güncelleme : 08.07.2017 - 10:50

Yeni futbol sezonu öncesi ilk transferini Real Madridden Pepeyi alarak yapan Beikta, son dönemde savunmann göbeindeki araylarn yldz transferiyle sonuçlandrd.

Savunmann göbeindeki zaaflar kapatmak için üst üste hamleler yapan Beiktata yeni sezonda Pepe, beklentileri karlamaya çalacak.

- 2012-2013te iki stoper transferi

Fikret Orman ve yönetim kurulu, transfer çalmalar yapmaya balad 2012-2013te savunmann göbeine iki oyuncu ald.

Siyah-beyazl kulüp, söz konusu sezonda stoper Berat çetinkayay bonservis bedeli ödeyerek alrken, Julien Escudeyi ise herhangi bir ücret ödemeden kadroya takviye etti. Beiktaa 21 yanda gelen Berat, bir süre kiralk olarak farkl takmlarda oynadktan sonra siyah-beyazl kulüpten ayrlmak zorunda kald. Tecrübesiyle takma katk vermesi için alnan Julien Escude ise 2 sezonun ardndan Beiktatan ayrld.

- 2013-2014te de savunmaya 2 takviye

Siyah-beyazl ekip, 2013-2014te de bu bölgeye 2 takviye birden yapt.

Sezon banda Kolombiyal Pedro Francoyu transfer eden Beikta, devre arasnda ise Galatasaraydan Dany Nounkeuyu ald. lk sezonunda beklentileri karlayamayan Franco, ikinci sezonda uzun süreli forma ans bulsa da sonraki dönemlerde gözden dütü. Son iki sezonda farkl takmlarda kiralk olarak görev alan Kolombiyal oyuncu, teknik direktör enol Güne tarafndan kadroda düünülmeyen oyuncular arasnda yer alyor.

Beiktan kiralk olarak ald Dany de sezon sonunda takmdan ayrlmt.

- Alexander Milosevic ile bir deneme daha

Savunma bölgesine genç ve gelecek vadeden futbolcu takviye etme stratejisiyle hareket eden Beiktan 2014-2015 sezonundaki stoper transferi sveçli Alexander Milosevic oldu.

Devre arasnda kadroya dahil edilen Milosevic, geldii ilk günden itibaren fazla ans bulamad. sveçli oyuncu, beklentileri karlayamamasnn ardndan Franco gibi sonraki sezonlar farkl kulüplerde kiralk olarak geçirdi.

- Luiz Rhodolfonun sakatl planlar bozdu

Beikta, son iki sezonda takm ampiyonlua tayan teknik direktör enol Güne döneminde buradaki araylarn artrd.

Siyah-beyazl ekip, Günein ilk sezonu olan 2015-2016nn banda transfer ettii Luiz Rhodolfo ve Dusko Tosicin yarm sezondaki baarl performansyla bu bölgede sknt yaamad. Rhodolfonun ar ve uzun sakatlyla yeniden araya girmek zorunda kalan Beikta, devre arasnda ise Alexis Delgadoyu bonservisiyle, Marcelo Guedesi ise kiralk olarak kadroya dahil etti. Sol bek olarak da görev alan Tosici stoperde kullanan siyah-beyazl ekip, sezon sonunda performans beenilen Marceloyu kadroda tutarken, Delgado ile yollarn ayrd.

- Mitrovice yüksek bonservis bedeli

Geçen sezonun büyük bölümünde stoperde Marcelo-Tosic ikilisini kullanan Beikta, altyapsnda yetien ve bonservisiyle Almanyann Leipzig takmna verdii Atnç Nukan da bu oyunculara alternatif olmas amacyla kiralad.

Siyah-beyazl ekip, devre arasnda ise Hrvatistann Rijeka takmndan Matej Mitrovici 4,2 milyon avro bonservis bedeliyle kadrosuna katt. Beikta, geçmi sezonlarda siyah-beyazl formay giyen ve 2015-2016nn devre arasnda çine giden Ersan Adem Gülümü de geçen sezonun devre arasnda kiralk olarak transfer etti.

- Son çare Pepe

Beiktan Orman yönetiminde savunmann göbeindeki son transferi ise 10 sezon boyunca spanyann Real Madrid takmnda istikrarl bir ekilde oynayan Pepe oldu.

Real Madrid formasyla üçer kez ampiyonlar Ligi ve spanya ligi ampiyonluu yaayan Pepe için herhangi bir bonservis bedeli ödemeyen siyah-beyazl ekip, bu bölgeye en önemli takviyelerinden birini gerçekletirdi.

- Stoper bölgesine 14 milyon 800 bin avro harcad

Beikta, stoper bölgesi için 6 sezonda 14 milyon 800 bin avro bonservis bedeli veya kira ücreti ödedi.

Mitrovice 4,2 milyon avro bonservis bedeli ödeyen siyah-beyazl ekip; Berat çetinkaya, Franco, Milosevic, Rhodolfo, Marcelo ve Delgadoya da bonservis ücreti verdi. Escude, Tosic ve Pepenin bonservislerini bedelsiz alan Beikta Atnç Nukan, Ersan Adem Gülümü de bedelsiz kiralad. Siyah-beyazl ekip, Dany için Galatasaraya kiralama bedeli ödedi.

Ana Sayfaya Git