Görüş Bildir

Beşiktaş, stoperdeki arayışını yıldız transferiyle sonuçlandırdı

Siyah-beyazlı takım, Pepe transferiyle başkan Fikret Orman'ın göreve başladığı 2012-2013'ten itibaren stoper bölgesine 13. kez takviye yaptı. Beşiktaş, Orman döneminde her sezon mutlaka kadroya stoper dahil etti.

Beşiktaş, stoperdeki arayışını yıldız transferiyle sonuçlandırdı

Yeni futbol sezonu öncesi ilk transferini Real Madrid'den Pepe'yi alarak yapan Beşiktaş, son dönemde savunmanın göbeğindeki arayışlarını yıldız transferiyle sonuçlandırdı.

Savunmanın göbeğindeki zaafları kapatmak için üst üste hamleler yapan Beşiktaş'ta yeni sezonda Pepe, beklentileri karşılamaya çalışacak.

- 2012-2013'te iki stoper transferi

Fikret Orman ve yönetim kurulu, transfer çalışmaları yapmaya başladığı 2012-2013'te savunmanın göbeğine iki oyuncu aldı.

Siyah-beyazlı kulüp, söz konusu sezonda stoper Berat Çetinkaya'yı bonservis bedeli ödeyerek alırken, Julien Escude'yi ise herhangi bir ücret ödemeden kadroya takviye etti. Beşiktaş'a 21 yaşında gelen Berat, bir süre kiralık olarak farklı takımlarda oynadıktan sonra siyah-beyazlı kulüpten ayrılmak zorunda kaldı. Tecrübesiyle takıma katkı vermesi için alınan Julien Escude ise 2 sezonun ardından Beşiktaş'tan ayrıldı.

- 2013-2014'te de savunmaya 2 takviye

Siyah-beyazlı ekip, 2013-2014'te de bu bölgeye 2 takviye birden yaptı.

Sezon başında Kolombiyalı Pedro Franco'yu transfer eden Beşiktaş, devre arasında ise Galatasaray'dan Dany Nounkeu'yu aldı. İlk sezonunda beklentileri karşılayamayan Franco, ikinci sezonda uzun süreli forma şansı bulsa da sonraki dönemlerde gözden düştü. Son iki sezonda farklı takımlarda kiralık olarak görev alan Kolombiyalı oyuncu, teknik direktör Şenol Güneş tarafından kadroda düşünülmeyen oyuncular arasında yer alıyor.

Beşiktaş'ın kiralık olarak aldığı Dany de sezon sonunda takımdan ayrılmıştı.

- Alexander Milosevic ile bir deneme daha

Savunma bölgesine genç ve gelecek vadeden futbolcu takviye etme stratejisiyle hareket eden Beşiktaş'ın 2014-2015 sezonundaki stoper transferi İsveçli Alexander Milosevic oldu.

Devre arasında kadroya dahil edilen Milosevic, geldiği ilk günden itibaren fazla şans bulamadı. İsveçli oyuncu, beklentileri karşılayamamasının ardından Franco gibi sonraki sezonları farklı kulüplerde kiralık olarak geçirdi.

- Luiz Rhodolfo'nun sakatlığı planları bozdu

Beşiktaş, son iki sezonda takımı şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Şenol Güneş döneminde buradaki arayışlarını artırdı.

Siyah-beyazlı ekip, Güneş'in ilk sezonu olan 2015-2016'nın başında transfer ettiği Luiz Rhodolfo ve Dusko Tosic'in yarım sezondaki başarılı performansıyla bu bölgede sıkıntı yaşamadı. Rhodolfo'nun ağır ve uzun sakatlığıyla yeniden arayışa girmek zorunda kalan Beşiktaş, devre arasında ise Alexis Delgado'yu bonservisiyle, Marcelo Guedes'i ise kiralık olarak kadroya dahil etti. Sol bek olarak da görev alan Tosic'i stoperde kullanan siyah-beyazlı ekip, sezon sonunda performansı beğenilen Marcelo'yu kadroda tutarken, Delgado ile yollarını ayırdı.

- Mitrovic'e yüksek bonservis bedeli

Geçen sezonun büyük bölümünde stoperde Marcelo-Tosic ikilisini kullanan Beşiktaş, altyapısında yetişen ve bonservisiyle Almanya'nın Leipzig takımına verdiği Atınç Nukan'ı da bu oyunculara alternatif olması amacıyla kiraladı.

Siyah-beyazlı ekip, devre arasında ise Hırvatistan'ın Rijeka takımından Matej Mitrovic'i 4,2 milyon avro bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Beşiktaş, geçmiş sezonlarda siyah-beyazlı formayı giyen ve 2015-2016'nın devre arasında Çin'e giden Ersan Adem Gülüm'ü de geçen sezonun devre arasında kiralık olarak transfer etti.

- Son çare Pepe

Beşiktaş'ın Orman yönetiminde savunmanın göbeğindeki son transferi ise 10 sezon boyunca İspanya'nın Real Madrid takımında istikrarlı bir şekilde oynayan Pepe oldu.

Real Madrid formasıyla üçer kez Şampiyonlar Ligi ve İspanya ligi şampiyonluğu yaşayan Pepe için herhangi bir bonservis bedeli ödemeyen siyah-beyazlı ekip, bu bölgeye en önemli takviyelerinden birini gerçekleştirdi.

- Stoper bölgesine 14 milyon 800 bin avro harcadı

Beşiktaş, stoper bölgesi için 6 sezonda 14 milyon 800 bin avro bonservis bedeli veya kira ücreti ödedi.

Mitrovic'e 4,2 milyon avro bonservis bedeli ödeyen siyah-beyazlı ekip; Berat Çetinkaya, Franco, Milosevic, Rhodolfo, Marcelo ve Delgado'ya da bonservis ücreti verdi. Escude, Tosic ve Pepe'nin bonservislerini bedelsiz alan Beşiktaş; Atınç Nukan, Ersan Adem Gülüm'ü de bedelsiz kiraladı. Siyah-beyazlı ekip, Dany için Galatasaray'a kiralama bedeli ödedi.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi