Bisiklet sporcuları 3 ay sonra yeniden pedal çeviriyor

Uluslararası yarışmalara katılan profesyonel sporcuların da aralarında olduğu bisikletçiler, koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yaklaşık 3 ay sonra yeniden pedal çevirmeye başladı.

Haberler 25.06.2020 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, aralarnda uluslararas yarmalara katlan profesyonel sporcularn olduu bisikletçiler, koronavirüs salgnnda normalleme sürecinin balamasyla birlikte yaklak 3 ay sonra yeniden pedal çevirmeye balad.Tüm dünyada olduu gibi Türkiyede de yaam zorlatran koronavirüs salgn bisiklet sporcularn da olumsuz etkiledi. Diyarbakrda sosyal farkndalk oluturarak, doa ve bisiklet sporu adna çeitli faaliyetlerde bulunan bisiklet sporcular da 1 Haziranda balayan normalleme sürecinin ardndan hazrlklarn tamamlayarak yaklak 3 ayn ardndan çalmalarna balad. Kayapnar ilçesinde bulunan ve aralarnda uluslararas yarmalara katlanlarn da olduu bisiklet sporcular, antrenör eliinde sosyal mesafeye uygun olarak 3 ay sonra yeniden pedal çevirmeye balad.

GÜNDE 3 SAAT ANTRENMAN

Günde yaklak 3 saat antrenman yaptklarn belirten antrenör ve Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Yönetim Kurulu Bakan Ali Aliolu, Bu dünyann bana bela olan bir salgnla mücadele ediyoruz. Bu salgn 90 gündür faaliyetlerimizin kesintiye uramasna neden oldu. imdi, uluslararas yarlara katlan ve derecesi olan çocuklarmzla yeniden antrenmanlara baladk. Bunda bizim biraz daha farkllmz oldu. Bu virüs yüzünden çocuklarmzla kulübümüzün bahçesinde çalmalar yaparak ilk defa bisikletle tanan çocuklarn da buna özenmesini saladk. Bu durum gün geçtikçe de artyor. u an 20nin üzerinde aktif sporcumuz var. 8 yandaki çocuklarmz da var aramzda ancak bisiklet sporuna almamz için 11 yanda olmalar lazm. Yoksa lisans çkaramyoruz ve müsabakaya dahil edemiyoruz. Bundan dolay sadece eitim veriyoruz dedi.

HEDEFM TÜRKYE BRNCS OLMAK

Profesyonel sporcu olan Meryem Demiral (15) ise salgndan beri spor yapamadn sokaa çkma kstlamas nedeniyle de çalmalarn evde yaptn dile getirerek, u an kendimi çok iyi hissediyorum. Yarlara hazrlanyorum ve hedefim Türkiye birincisi olmak diye konutu.Arkadalar sayesinde kulübe katldn ifade eden Elvan Tanrkulu da (10), Bu sporu çok sevdim. leride özel sporcu olmak istiyorum ifadelerini kulland.brahim Aliolu (10) da yarmalara hazrlandn ve hedefinin uluslararas yarmalarda derece elde etmek olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git