Büyükşehir Belediyesi spor tesislerini yeniliyor

Vatandaşları spora teşvik etmek amacıyla mahalle ve okullarda 6’sı kapalı 46 spor sahası inşa edecek olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ve Bağlar ilçelerindeki spor tesislerini de bakım ve onarımını yaparak yeniliyor.

Haberler 05.06.2017 - 03:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent genelinde vatandalarn spora tevik edilmesi ve daha rahat bir ortamda spor yapmalarn salamak amacyla Balar ve Kayapnar ilçelerinde ypranan spor tesisleri yenileniyor. Balar ilçesi Yeniköyde bulunan ve ypranm olan hal sahann çimleri sökülerek yerine yeni 55 mm kalnlnda sentetik çim hal döenmeye baland. Büyükehir Belediyesi, ayrca Yeniköy hal sahasnn yanna 1 adet 28x15 metre ebadnda basketbol sahas yapacak.

Jimnastik salonu ina ediliyor

Büyükehir Belediyesi, Balar ilçesi Mevlana Halit Ortaokulu bahçesinde bulunan basketbol sahasn da kapal spor salonu haline getirecek. Kapal spor salonunun zemini PVC esasl kaplama ile döenecek. Kapal spor salonunun yapm ii dnda 57 metrekare ebadnda yeni bir kapal jimnastik spor salonu ina edilecek.

Bakm ve onarm gerçekletirilecek

Kayapnar ilçesi ise Ayenur Zarakolu Park (Parkorman) içinde yer alan ve zemini ypranan mevcut tenis kortunun zemini düzenlenerek yeni hal döenecek. Yine Kayapnar Cizreliolu Lisesi yannda yer alan spor tesislerinin bakm ve onarm gerçekletirilecek. Tesisin, tel örgüleri yenilenecek, futbol sahasnn toprak olan zemini, sentetik çim ile yenilenecek ve hal sahaya dönütürülecek. Tesisin mevcut basketbol sahasnn betonu da yerinden kaldrlacak, akrilik kaplamas yaplarak potalar onarlacak.

Spor tesislerinde, Nisan 2017de balanan çalmalar, austos ortalarnda tamamlanacak. Baz spor tesisleri beklenen tarihten önce tamamlanp halkn hizmetine açlacak.

Ana Sayfaya Git