Çataklı raftingciler, dünya kupasına hazırlanıyor

ÇATAK Belediyespor bünyesinde kurulan rafting takımı, uluslararası rafting şampiyonasına katılarak, Rize Ardeşen'de düzenlenecek olan dünya kupasına katılmaya hak kazandı. Çalışmalarını Türkiye'nin 2'nci büyük parkuru olan Van'ın Çatak ilçesinde bulunan Çatak Deresi'nde sürdüren takım, her gün antrenman yaparak şampiyonada başarı elde etmek istiyor.

Haberler 08.05.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çatak ilçesinde belediye bünyesinde kurulan rafting takm dünya kupasna hazrlanyor. Mulann Dalaman ilçesinde yaplan ampiyonaya katlan takm büyük baar elde ederken, Rize Ardeende düzenlenecek olan dünya kupasna ise Türkiyenin 2nci büyük parkuru olan çatak Deresinde hazrlanyor. Zorlu parkurda her gün 4 saat antrenman yapan takmn sporcular, ampiyonada baar elde etmek istiyor. Takmn dünya kupas için çalmalarn aralksz sürdürdüünü söyleyen ilçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hac Asm Akgül, ksa zamanda kurulan takm ile ilçenin ismini dünya kupasnda geni kitlelere duyurma frsatlar olduunu belirtti.

Eylül aynda düzenlenecek olan Türkiye rafting yarlarnn bir bölümünün çatakta yaplmas için giriimlerde bulunduklarn belirten Akgül, öyle konutu:

Parkurumuz rafting ve kanoya çok uygun, Türkiyenin en büyük 2nci parkuruna sahibiz. Biz Türkiye rafting yarlarnn bir ayann ilçemizde yaplmasn istiyoruz. Bu yarlarn burada yaplmasyla ilçemiz artk uluslararas bir parkura sahip olacak. Biz bölgemizdeki gençleri bu spora yönlendirmek istiyoruz. Bu konuda belediye ve kaymakamlk olarak her türlü imkan sunuyoruz.

Belediyespor rafting antrenörü Süleyman Bayat ise, dünya kupasna hazrlanmak için antrenmanlarna aralksz devam ettiklerini söyleyerek, Böyle büyük bir parkurda ampiyonaya katlmak için çalyoruz. Her gün yaklak 4 saat antrenman yapyoruz. Sporcularmz ve takmmz ampiyonada yarmak için hazr bir konuma geldi. nallah takm olarak büyük bir baar elde ederek, ilçemizi temsil edeceiz. Bu baarmzla birlikte gençlerin bu spora yönleneceini umuyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git