"Çocuk Atletizm Şenliği"

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu "Bu coşkunun hiç bitmemesi ve her alanda daha iyiye gitmesini amaçlıyoruz"

Haberler 09.11.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Atletizm Federasyonu, Diyarbakrda bin 500 çocua atletizmi elenceli bir ekilde tantmak amacyla çocuk Atletizm enlii düzenledi.

Seyrantepe Atletizm Sahasnda Diyarbakr Valilii, Büyükehir Belediyesi, Gençlik ve Spor l Müdürlüü, Dicle Üniversitesi ve l Milli Eitim Müdürlüünün destekleriyle gerçekletirilen enlikte çocuklar, bu branta spor yapt, doru beslenme konusunda bilgilendirildi.

Organizasyona katlan milli atletler Batuhan Bura Eruygun, Birsen Bekgöz, Merve Aydn Filiz, Nevin Yant Baltac, Seda Ocak, Sema Aydemir ve milli boksör Adem Klçç da çocuklarla bir araya geldi.

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, 19 Nisan 2020de Uluslararas Sur Yar Maratonunun Diyarbakrda gerçekletirileceini hatrlatt.

Ülkenin ve dünyann sayl atletlerinin maratona katlacan aktaran Güzelolu, ayn zamanda 10 binlerin spor ve atletizmle buluaca bir ölene ev sahiplii yaplacan kaydetti.

Maratonun Diyarbakrn tantmna katk sunacan belirten Güzelolu, öyle konutu:

Maraton, Diyarbakrn güzelliklerini dünyaya ulatracak. Ayn zamanda kentin gençlerini sporla buluturan ve her yatan genç olduunu hissedenlerin buluaca büyük ölen olacak. Valilik ve belediye olarak federasyon ile i birlii içerisindeyiz. Bu cokunun hiç bitmemesi ve her alanda daha iyiye gitmesini amaçlyoruz. Sur maratonu ise çok önemli dönüm noktas olacaktr.

- çintimar: Amacmz çocuklara sporu sevdirmek

Türkiye Atletizm Federasyonu Bakan Fatih çintimar, Diyarbakrda gerçekletirdikleri organizasyonun önemine deindi.

Türk gençliine, çocuklarmza hizmet etmeye bütün gücümüzle devam edeceiz. Amacmz çocuklarmz elendirmek, sporu ve sahalar sevdirmektir. Biz atletizme uygun olan çocuklar seçip antrenörlerle atletizme yönlendirerek takibini devam ettireceiz. ifadelerini kullanan çintimar, çocuk atletizmini daha önce sadece tantm amacyla yaptklarn, imdi ise çocuklarn daha da ileriye gidebilmesine çaltklarn aktard.

Milli atlet Batuhan Bura Eruygun, kente ilk kez geldiini ve çok etkilendiini belirterek, Diyarbakrda sportif etkinliklerin daha fazla yaplmas gerektiini dile getirdi.

Batuhan Bura Eruygun, Bu etkinlii stanbulda yapsaydk bu kadar çocuk getiremeyebilirdik. Bin 500den fazla çocuk var. Hepsi çok hevesli, bir ekilde spor yapmak istiyor. Ben de böyle bir projeden gelerek baarlar elde ettim. Sur maratonunda da bulunarak, komak isterim. diye konutu.

Milli atlet Nevin Yant Baltac ise buradaki atmosferde gelecee dair umut verici baarlar gördüünü ifade etti.

çocuklarn sporu çok sevdiini anlatan Nevin Yant Baltac, unlar söyledi:

Bizler de sporcular olarak spora ve sporcuya her zaman destek vermeye hazrz. Atletizmde çok büyük baarlar elde ettim. Bunu örnek olarak çocuklara aktarmazsam bu baarnn pek bir anlam kalmyor. Örnek olabiliyorsam ne mutlu bana.

Organizasyonun sonunda yarmalarda baar gösteren çocuklara madalya ile sertifikalar, Vali Güzelolu ve çintimar tarafndan verildi.

Ana Sayfaya Git