Dedesinin yaptığı oklarla başladığı sporda zirveyi hedefliyor

Okçuluk Dünya Kupası'nın 4. ayak yarışmalarında makaralı yay kategorisinde altın madalya elde eden milli sporcu Evren Çağıran, Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası Finalleri'nde de aynı başarıyı hedefliyor.

Haberler 29.07.2019 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanyann bakenti Berlinde 1-7 Temmuzda düzenlenen Okçuluk Dünya Kupasnn 4. ayak yarmalarndan altn madalyayla dönen milli sporcu Evren çaran, yeni madalyalar kazanmak için çalmalarn sürdürüyor.

Baarl sporcu, eylül aynda Rusyann bakenti Moskovada düzenlenecek ve dünyann en iyi 8 sporcusunun katlaca Dünya Kupas Finallerinde çankrnn Eldivan ilçesinde hazrlanyor.

Evren çaran, 2006da ortaokula giderken okçuluk seçmeleri sonucu bu spora baladn söyledi.

Yaklak 13 yldr okçulukla urayorum

Yaklak 13 yldr okçulukla uratn ve 6 senedir milli takmda yer aldn belirten 26 yandaki sporcu, Küçükken dedem aaçtan ok yapard, biz de heves eder atmaya çalrdk. O zamandan beri okçuluu brakmamak için elimden geleni yapyorum. diye konutu.

Aksaray Üniversitesi Beden Eitimi Öretmenlii Bölümünden mezun olan Evren çaran, Üniversiteyi milli takma girmek için brakmtm. Daha sonra Antalyada yarmalara hazrlanmaya gittim. Alt aylk bir çalmann sonucunda milli takma seçildim. 2016da tekrar okuluma döndüm ve okulumu bitirdim. Daha sonra 2016 Dünya Kupasnn 3. ayanda ampiyon oldum. yi bir sezon geçirdim ve kendime sürekli hedefler koydum. 2019da tekrar bu ampiyonluu yaadm. Gururluyum. Okçuluk bana çok ey katt. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git