Görüş Bildir

Dedesinin yaptığı oklarla başladığı sporda zirveyi hedefliyor

Okçuluk Dünya Kupası'nın 4. ayak yarışmalarında makaralı yay kategorisinde altın madalya elde eden milli sporcu Evren Çağıran, Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası Finalleri'nde de aynı başarıyı hedefliyor.

Dedesinin yaptığı oklarla başladığı sporda zirveyi hedefliyor

Almanya'nın başkenti Berlin'de 1-7 Temmuz'da düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası'nın 4. ayak yarışmalarından altın madalyayla dönen milli sporcu Evren Çağıran, yeni madalyalar kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Başarılı sporcu, eylül ayında Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek ve dünyanın en iyi 8 sporcusunun katılacağı Dünya Kupası Finalleri'nde Çankırı'nın Eldivan ilçesinde hazırlanıyor.

Evren Çağıran, 2006'da ortaokula giderken okçuluk seçmeleri sonucu bu spora başladığını söyledi.

"Yaklaşık 13 yıldır okçulukla uğraşıyorum"

Yaklaşık 13 yıldır okçulukla uğraştığını ve 6 senedir milli takımda yer aldığını belirten 26 yaşındaki sporcu, "Küçükken dedem ağaçtan ok yapardı, biz de heves eder atmaya çalışırdık. O zamandan beri okçuluğu bırakmamak için elimden geleni yapıyorum." diye konuştu.

Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Evren Çağıran, "Üniversiteyi milli takıma girmek için bırakmıştım. Daha sonra Antalya'da yarışmalara hazırlanmaya gittim. Altı aylık bir çalışmanın sonucunda milli takıma seçildim. 2016'da tekrar okuluma döndüm ve okulumu bitirdim. Daha sonra 2016 Dünya Kupası'nın 3. ayağında şampiyon oldum. İyi bir sezon geçirdim ve kendime sürekli hedefler koydum. 2019'da tekrar bu şampiyonluğu yaşadım. Gururluyum. Okçuluk bana çok şey kattı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi