Derbide ilki yaşayacaklar

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı konuk edeceği derbide 14 futbolcu, görev verilmesi durumunda ilk kez iki ekip arasında yapılacak bir müsabakada forma giyecek.

Haberler 02.12.2016 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sar-lacivertlilerde 7 futbolcu; Aatif Chahechouhe, Gregory van der Wiel, Martin Skrtel, Ramon Neustaedter, Jeremain Lens, Fabiano Ribeiro ve Salih Uçan, siyah-beyazllarda da yine 7 oyuncu; Adriano Correira, Fabricio Ramirez, Gökhan nler, Ömer imanolu, Vincent Aboubakar, Gökhan Gönül ve Atnç Nukan, teknik direktörleri tarafndan tercih edilmesi durumunda Fenerbahçe-Beikta derbisinde ilk kez mücadele edecek.

Ziraat Türkiye Kupasnda Gençlerbirlii ile yaplan maçta krmz kart görerek cezal duruma düen sol bek smail Köyba ise eski takm Beiktaa kar forma giyme ansn kaçrd.

- Fenerbahçenin en tecrübelisi Volkan Demirel

Fenerbahçenin mevcut kadrosunda bulunan futbolcular arasnda Beikta derbisinin atmosferini en fazla kaptan Volkan Demirel soludu.

Sar-lacivertli ekibe 2002-2003 sezonunda transfer olan ve takm kaptanlna kadar yükselen deneyimli file bekçisi, mevcut kadro içinde Beiktaa kar en fazla maça çkan isim oldu. Forma giydii 25 Beikta derbisinde de ilk 11de görev alan Volkan, 2 bin 250 dakika sahada kald.

Fenerbahçedeki 14. sezonunu geçiren Volkan Demireli 8 maçta 648 dakika süre bulan Mehmet Topal ile 7 müsabakada 511 dakika sahada kalan Moussa Sow takip etti.

- En golcü Sow

Sar-lacivertli ekibin mevcut kadrosunda Beikta maçlarnn en golcü ismi Senegalli forvet Moussa Sow olarak dikkati çekti.

Fenerbahçenin 25 kiilik kadrosunda yer alan 6 futbolcu, Beikta derbilerinde fileleri havalandrd. Bu oyuncular içinde 7 maçta 8 golü bulunan ve her karlamada fileleri havalandran Sow, ön plana çkt.

Senegalli golcünün ardndan iki golle Nijeryal futbolcu Emmanuel Emenike geldi. Bu futbolcular birer gollü Miroslav Stoch, Robin van Persie, Simon Kjaer ve Volkan en izledi.

- Beiktata Gökhan Gönül eski takmna kar

Beiktata teknik direktör enol Günein görev vermesi halinde yeni transferler Adriano Correia, Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan nler, Vincent Aboubakar, Gökhan Gönül ile Atnç Nukan ve Ömer imanolu siyah-beyazl formayla Fenerbahçe derbisinde ilk kez oynayacak.

Bu futbolcular arasnda en farkl heyecan ise Gökhan Gönül yaayacak. Sezon banda Fenerbahçeden Beiktaa transfer olan tecrübeli oyuncu, ans bulmas halinde 9 yl formasn giydii eski takmna kar ilk kez bir derbi mücadelesine çkacak.

- En ansllar Fabricio, Aboubakar ve Adriano

Beiktata Fenerbahçe karsnda kalede Fabricionun olmas bekleniyor.

Sezon banda kadroya dahil edilen ancak ilk 2 karlamada kaleci Tolga Zenginin arkasnda bekleyen Fabricio, Kardemir Karabükspor karlamasnn ardndan formay brakmad. Süper Ligde u ana dek 10 maçta oynayan Fabricio, 7 gol yedi.

Fabricio gibi Adriano ve Aboubakar da forma için en ansl oyuncular arasnda yer alyor.

Caner Erkinin sakatlnn ardndan sol kanattaki sorumluluu daha artan Adriano, 10 karlamada ans buldu. Zaman zaman orta sahann solunda da oynayan Adriano, bir kez gol sevinci yaad.

Beiktan forvet oyuncusu Aboubakar ise ilk Fenerbahçe derbisinde gol arayacak. Oynad 10 maçta 2 gol atabilen Aboubakar, ataca gollerle anszln krmaya çalacak.

- En fazla derbiye çkan Necip ile Olcay

Beiktan mevcut kadrosundaki oyuncular arasnda en fazla Fenerbahçe derbi heyecann bu sezon fazla oynama ans bulamayan Necip Uysal ile Olcay ahan yaad.

ki oyuncu, siyah-beyazl formayla u ana kadar sekizer kez Fenerbahçe karsnda ans buldu.

Takmn önemli oyuncularndan Ouzhan Özyakup, 7 kez sar-lacivertli ekibe kar sahada yer alrken, Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson ile Tolga Zengin ise altar defa forma giydi.

Beiktan Fenerbahçe ile yapt derbi maçlarda Cenk Tosun ve Andreas Beck ikier kez oynarken; Dusko Tosic, Kerim Frei, Luiz Rhodolfo, Marcelo Guedes ile Tolgay Arslan birer derbide görev ald.

Ana Sayfaya Git