Görüş Bildir

Derbide ilki yaşayacaklar

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı konuk edeceği derbide 14 futbolcu, görev verilmesi durumunda ilk kez iki ekip arasında yapılacak bir müsabakada forma giyecek.

Derbide ilki yaşayacaklar

Sarı-lacivertlilerde 7 futbolcu; Aatif Chahechouhe, Gregory van der Wiel, Martin Skrtel, Ramon Neustaedter, Jeremain Lens, Fabiano Ribeiro ve Salih Uçan, siyah-beyazlılarda da yine 7 oyuncu; Adriano Correira, Fabricio Ramirez, Gökhan İnler, Ömer Şişmanoğlu, Vincent Aboubakar, Gökhan Gönül ve Atınç Nukan, teknik direktörleri tarafından tercih edilmesi durumunda Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde ilk kez mücadele edecek.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği ile yapılan maçta kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen sol bek İsmail Köybaşı ise eski takımı Beşiktaş'a karşı forma giyme şansını kaçırdı.

- Fenerbahçe'nin en tecrübelisi Volkan Demirel

Fenerbahçe'nin mevcut kadrosunda bulunan futbolcular arasında Beşiktaş derbisinin atmosferini en fazla kaptan Volkan Demirel soludu.

Sarı-lacivertli ekibe 2002-2003 sezonunda transfer olan ve takım kaptanlığına kadar yükselen deneyimli file bekçisi, mevcut kadro içinde Beşiktaş'a karşı en fazla maça çıkan isim oldu. Forma giydiği 25 Beşiktaş derbisinde de ilk 11'de görev alan Volkan, 2 bin 250 dakika sahada kaldı.

Fenerbahçe'deki 14. sezonunu geçiren Volkan Demirel'i 8 maçta 648 dakika süre bulan Mehmet Topal ile 7 müsabakada 511 dakika sahada kalan Moussa Sow takip etti.

- En golcü Sow

Sarı-lacivertli ekibin mevcut kadrosunda Beşiktaş maçlarının en golcü ismi Senegalli forvet Moussa Sow olarak dikkati çekti.

Fenerbahçe'nin 25 kişilik kadrosunda yer alan 6 futbolcu, Beşiktaş derbilerinde fileleri havalandırdı. Bu oyuncular içinde 7 maçta 8 golü bulunan ve her karşılaşmada fileleri havalandıran Sow, ön plana çıktı.

Senegalli golcünün ardından iki golle Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike geldi. Bu futbolcuları birer gollü Miroslav Stoch, Robin van Persie, Simon Kjaer ve Volkan Şen izledi.

- Beşiktaş'ta Gökhan Gönül eski takımına karşı

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi halinde yeni transferler Adriano Correia, Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan İnler, Vincent Aboubakar, Gökhan Gönül ile Atınç Nukan ve Ömer Şişmanoğlu siyah-beyazlı formayla Fenerbahçe derbisinde ilk kez oynayacak.

Bu futbolcular arasında en farklı heyecanı ise Gökhan Gönül yaşayacak. Sezon başında Fenerbahçe'den Beşiktaş'a transfer olan tecrübeli oyuncu, şans bulması halinde 9 yıl formasını giydiği eski takımına karşı ilk kez bir derbi mücadelesine çıkacak.

- En şanslıları Fabricio, Aboubakar ve Adriano

Beşiktaş'ta Fenerbahçe karşısında kalede Fabricio'nun olması bekleniyor.

Sezon başında kadroya dahil edilen ancak ilk 2 karşılaşmada kaleci Tolga Zengin'in arkasında bekleyen Fabricio, Kardemir Karabükspor karşılaşmasının ardından formayı bırakmadı. Süper Lig'de şu ana dek 10 maçta oynayan Fabricio, 7 gol yedi.

Fabricio gibi Adriano ve Aboubakar da forma için en şanslı oyuncular arasında yer alıyor.

Caner Erkin'in sakatlığının ardından sol kanattaki sorumluluğu daha artan Adriano, 10 karşılaşmada şans buldu. Zaman zaman orta sahanın solunda da oynayan Adriano, bir kez gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş'ın forvet oyuncusu Aboubakar ise ilk Fenerbahçe derbisinde gol arayacak. Oynadığı 10 maçta 2 gol atabilen Aboubakar, atacağı gollerle şansızlığını kırmaya çalışacak.

- En fazla derbiye çıkan Necip ile Olcay

Beşiktaş'ın mevcut kadrosundaki oyuncular arasında en fazla Fenerbahçe derbi heyecanını bu sezon fazla oynama şansı bulamayan Necip Uysal ile Olcay Şahan yaşadı.

İki oyuncu, siyah-beyazlı formayla şu ana kadar sekizer kez Fenerbahçe karşısında şans buldu.

Takımın önemli oyuncularından Oğuzhan Özyakup, 7 kez sarı-lacivertli ekibe karşı sahada yer alırken, Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson ile Tolga Zengin ise altışar defa forma giydi.

Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile yaptığı derbi maçlarda Cenk Tosun ve Andreas Beck ikişer kez oynarken; Dusko Tosic, Kerim Frei, Luiz Rhodolfo, Marcelo Guedes ile Tolgay Arslan birer derbide görev aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi