Diyarbakır spor kenti olacak

İL Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'ın bir spor kenti haline geleceğini belirterek, "Gençlerimizin ve çocuklarımızın özellikle sporu sevmeleri adına buz pateni pisti ve kapalı antrenman salonu yapacağız" dedi.

Haberler 29.02.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRIN VE SURUN GÜZELLKLERN PAYLAACAIZ

Diyarbakrn Türkiyede en genç nüfusa sahip olan ili olduunu aktaran Vali Güzelolu, çok büyük baarl ve yetenekli sporcular geçmite ve bugünde sahip olan bir ehir. Atletizmde de bugün olimpiyat kotalarna ulaan belki de yeni dönemde atletizmde dünya çapn Türkiyenin markas olan gençlere sahip bir ehir. nanyorum ki bu buluma ayn zamanda Diyarbakrda sporun, atletizmin de kitlesellemesini, birleen felsefesine dönümesine ve özellikle her yanyla yeni ampiyonlar yetitirilmesine katk da salayacak. Yani bir bütün olarak aslnda birden çok amac hedefliyoruz. Hem kentimizi tantmak hem dünyaya açlmak, hem de Diyarbakrn ve Surun güzelliklerini paylamak hem de sporla bunu taçlandrmak. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi olarak sporun her alannda biz zaten böyle bir çabay sergiliyoruz. Ama bu gerçekten çok önemli bir organizasyon. Ben bunun gerçeklemesindeki çok büyük katklar nedeniyle Spor Bakanmza, federasyon bakanmz emei olan herkese çok teekkür ediyorum eklinde konutu.

DYARBAKIR SPOR KENT OLMA YOLUNDA HIZLA LERLYOR

Diyarbakrda göreve baladklar zamandan itibaren sporun yaygnlamas, özellikle gençlerin sporla bulumas adna çok özel bir çaba sergilediklerini aktaran Güzelolu, sözlerine öyle devam etti:

Gerek okul spor kulüplerinde, gerek amatör spor branlarnda gerekse lisanl sporcu saysnda yüzde 300lere varan bir art u anda söz konusu. Ama yeterli görmüyoruz. Bizim amacmz bütün gençlerimizin spora konu olacak ve yatkn bütün bireylerin sporla bulumas. l genelinde spor altyaplarn güçlendirmek. Fiziksel anlamda bunu iyiletirmek için çok youn bir çaba içerisindeyiz. Bugün gerçekten Diyarbakr spor kenti olma yolunda hzla ilerliyor. Gerek tesis saylar, gerekse spor altyaplar, gerekse de sporcularn sportif baarlar bunu daha öteye tama arzusundayz. Gençlerimizin sporla bulumasnn, sporun kardeliinde kucaklamasnn özellikle hayata hazrlanmalarnda, baarl olmalarnda. Karlkl sevgi, saygy içselletirip yaam felsefesi haline dönütürmelerinde çok önemli katk salayacana inanyorum. Diyarbakrn spor altyapsna belki de çok özel bir katkmz, armaanmz olacak. Gençlerimizin ve çocuklarmzn özellikle sporu sevmeleri adna bir buz pateni pisti ve kapal antrenman salonu yapacaz. çocuklarmzn Diyarbakr gibi genellikle scak bir iklimde böylelikle ayn zamanda hem sporla hem de elence ile bulumasn salayacak bir tesisle inallah hayata geçireceiz.

Ana Sayfaya Git