Diyarbakırlı Ayşe, atletizmde Avrupa Şampiyonu oldu

Diyarbakırlı Ayşe Tekdal, İsveç'de düzenlenen Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası'nda 20 kilometre yürüyüşte altın madalya kazanıp, büyük başarıya imza attı.

Haberler 27.07.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl Aye Tekdal (22), arkadalarna özenerek balad atletizmde, sveçin Gavle kentinde düzenlenen Avrupa U23 Atletizm ampiyonasnda 20 kilometre yürüyüte altn madalya kazanp, büyük baarya imza att. Tekdal, u an en büyük hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatlarnda da ayn baary yakalayarak madalya kazanmak olduunu söyledi.

Dicle Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulu bölümü 2nci snf örencisi Aye Tekdal, 8 yl önce ortaokulda atletizme giden arkadalarna özenerek spora balad. Aye, spora ailesi izin vermeyince bir süre ara vermek zorunda kald. Ayenin arkadalar ailesiyle görüerek, onu tekrar spor yapmas için ikna giriiminde bulundu. Ailesinden izin çknca, Aye, antrenmanlarna kald yerde devam etti. Yürüyü brannda her gün düzenli antrenmanlarla yaklak 30 kilometre yürüyen Aye, uluslararas müsabakalara katld. Aye, Gürcistandaki Avrupa ikincilii elde etmesinin ardndan 11- 14 Temmuz tarihleri arasnda sveçin Gawle kentinde düzenlenen 20 kilometre Avrupa U23 Atletizm ampiyonasnda en yakn rakibine de 1 dakika 40 saniye fark atarak, altn madalyann sahibi oldu.

2020 TOKYO OLMPYATLARINDA MADALYA ALMAK STYORUM

Tekdal, u an en büyük hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatlarnda da ayn baary yakalayarak madalya kazanmak olduunu söyledi. Ortaokuldayken arkadalarna özenerek atletizme baladn ifade eden Tekdal, Spora 8 yl önce baladm. Arkadalarm giderken merak ederek, onlar görerek, özenerek, imrenerek ben de gelmek istiyorum dedim. Onlarn hepsi brakt ama ben brakmadm. 14 Temmuz 2019da sveç Gavlede yaplan 20 kilometre U23te Avrupa ampiyonu oldum. 30 kiilik bir grup vard. Farkl ülkeler arasndan birinci olmay baardm. ampiyonada 1 saat 34 dakika 47 saniye yürümütüm. yi bir derece de yürüdüm. çünkü hava çok scakt ve rüzgar vard. O bizi çok etkilemiti ama onda da turlar 4,35ten geçmeyi baardm. En yakn rakibime 1 dakika 40 saniye gibi bir fark açmtm. Bu rakam böylesi müsabakalarda biraz fazla. 2018de çinde düzenlenen Dünya ampiyonasnda takm halinde dünya 3ncüsü olduk. Gürcistanda Avrupa ikinciliim var. 2020 Tokyo Olimpiyatlarnda madalya almak istiyorum. Bunun için çok çaba sarf ediyoruz. 1 Ekimde Doha ampiyonas var. Oraya da katlacam. Umarm orada da dereceler elde ederim. Gün içinde antrenmanlar 30 kilometre olabiliyor. Haftann 6 günü çalyoruz. Bir günü de dinlenme oluyor. Ailem çok büyük destekçim. Özellikle babamdan büyük destek alyorum. Ülkemizde çok baarl kadn sporcular var. Onlarn çok iyi yerlere gelebileceini düünüyorum. Hiçbir ey imkansz deil dedi.

Ana Sayfaya Git