Diyarbakırlı judoculardan 6 madalya

Diyarbakırlı judocular, Batman'da yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi judo grup müsabakalarında, 3 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak önemli bir başarı elde etti.

Haberler 13.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda 8-9 ubat tarihleri arasnda yaplan Anadolu Yldzlar Ligi judo grup müsabakalar tamamland. Milli judo antrenörü Osman Gökcül, Mardin, Gaziantep, anlurfa, Siirt, rnak, Hakkari, Adyaman, Kilis, Batman ve Diyarbakrdan yüzlerce sporcunun yer ald müsabakalarn büyük çekimeye sahne olduunu söyledi. Gökcül, Batmanda gerçekleen müsabakalarn Türkiye ampiyonas provas eklinde olduunu belirtti. Gökcül, oldukça çekimeli geçen müsabakalarda 3 gümü ve 3 altn madalya elde etmenin çok önemli olduunu kaydetti. Gökçül, öyle dedi:

Judoculardan 6 madalya

Gençlik ve Spor Bakanlna bal Spor Genel Müdürlüü bünyesinde sporun tabana yaygnlatrlmas, alt yapnn oluturulmas ve yeni yeteneklerin kefedilmesi için organize edilen Anadolu Yldzlar Ligi Grup müsabakalar bu kez Batmanda gerçekleti. 8-9 ubat tarihleri arasnda yaplan müsabakalara 10 ilden yüzlerce sporcu katld. Müsabakalar oldukça zorlu geçti. 46 kiloda Recep Ok, 42 kiloda Mehmet çelik ve 38 kiloda Özgür Alagöz, final müsabakalarn kaybederek, ikinci oldular ve Diyarbakra gümü madalya kazandrdlar. 34 kiloda müsabakaya katlan Bar Deniz, 50 kiloda mindere çkan Mustafa Efe Alphan ile 48 kilodaki tek kadn sporcumuz evval Nur Takn ise bronz madalya elde ettiler. Dereceye girin tüm sporcularm yürekten kutluyorum. Bizim için önemli bir baar elde ettiler. Kendilerini yürekten kutluyor ve baarlarnn devamn diliyorum.

Hedef yar final müsabakalar

Elde edilen derecelerden dolay takm halinde grup üçüncüsü olduklarna iaret eden Gökcül, Batmanda takm halinde üçüncü olduk ve Anadolu Yldzlar Ligi judo yar final müsabakalarna katlma hakkn elde ettik. Hedefimiz yar final maçlarn da baarl bir ekilde tamamlayp, finallere katlmaktr. Ben ve antrenör arkadam Nasuh Koyun, sporcularmz her zaman olduu gibi en iyi ekilde müsabakalara hazrlayacaz. nallah hedefimize ulaacak ve baarl sonuçlara devam edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git