Diyarbakırspor'un taraftar grubu otizmli çocukları statta ağırladı

Diyarbakırspor taraftar grubu, farkındalık oluşturmak için otizmli çocukları maça davet ederek statta ağırladı.

Haberler 13.11.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aksarayda bir okulda otizmli örencilere yönelik olumsuz davranlarn sergilenmesinin kamuoyunda tepkilere neden olmasnn ardndan, Diyarbakrsporun taraftar grubu, farkndalk oluturmak için otizmli çocuklar maça davet etti. Geçen hafta sonu oynanan Diyarbekirspor, Somaspor maçnda tribünde yerlerini alan otizmli çocuklar taraftarla maç izledi.

Taraf grubu üyesi Rojda çakmak, Aksarayda yaanan olumsuz olay sonras otizmli çocuklar maça götürmek için bir proje yürüttüklerini söyledi. çakmak, çocuklar bizimle birlikte maçtayd, tribündeydi. Bizimle birlikte halay çektiler, bizimle birlikte söylediler ve çok mutlu oldular. Bu mutlulua biz de onlarla birlikte ortak olduk. Biraz da otizmli çocuklarn özel olduunu göstermek, topluma kazandrmak için yaptk. çünkü gerçekten otizmli çocuklar çok özel ve çok yetenekli çocuklar. Bunlarn kefedilmesi ve fark edilmesi gerekiyor. Biz bunun birçok örneini maça giderken, yolda onlarla tantktan sonra gördük. Gerçekten muhteem çocuklar bunlarn fark edilmesi gerekiyor. Bunlarn topluma kazandrlmas gerekiyor dedi.

Onlarla birlikte sevindi, onlarla birlikte üzüldü

Özel bir rehabilitasyon merkezi sahibi Ümit Alkan da, taraftar grubundan Aksarayda yaanan olumsuz durum üzerine otizmli çocuklar maça götürme daveti aldklarn söyledi. Alkan, Amacmz farkndalk oluturmakt. Otizmli çocuklarmzn, özel çocuklarmzn da normal bir birey gibi hayatna devam edebileceini göstermek adna orada bulunduk. çocuklarmz maç boyunca normal bir birey gibi maç takip etti. Onlarla birlikte sevindi, onlarla birlikte üzüldü. Bu çalma ile bizlere destek olan çalma grubuna da rehabilitasyon merkezi olarak teekkür ediyorum diye konutu.

Otizmli örencilerden Üveys Balm ise maça gitmekten mutlu olduunu ve elendiklerini ifade ederek Maçta olmaktan dolay mutluyum, ama takmmzn yenilmesi nedeni ile biraz üzüldüm eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git