"Diyarbakır 639 Spor Kulübü" faaliyete girdi

2016 yılında kurulan ve 6 aydır tescili onaylanan “Diyarbakır 639 Spor Kulübü” faaliyete girdi. Diyarbakır 639 Spor Kulübü Başkanı Bedri Dülge, amaçlarının spor aracılığıyla, spor çerçevesinde gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak olduğunu belirtti.

Haberler 13.05.2018 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dülge, Yeni bir kulüp kurduk, malumunuz Diyarbakrda 60a yakn spor kulübü var. Bunlar içeresinde genellikle kulüplerimiz futbol alannda faaliyet yürütmektedirler. Biz de kulübümüzü 2016 ylnda kurduk. Futbol ubesini ise 2017 ylnn sonlarnda açtk. Takriben 6 aydr tescilimiz onayland. Diyarbakr içerisinde yeni kurulan kulüpler 2nci amatörden bu ie balyorlar. Biz de 2nci amatörde müsabakalara katlacaz. Amatör spor kulüpleri profesyoneller gibi maddi alana yönelik deil. Amatör daha çok çocuklarn bo vakitlerinde gelip zamanlarn spor ile geçirmektir. dedi.

u anda bulunduumuz ortam gerei çocuklar uyuturucuya bulayor, kötü ahlaklar ediniyor. Kötü yerlere gidiyorlar. diyen Dülge, sözlerine öyle devam etti:

Birinci amacmz hedefimiz gençleri bu kötü alkanlklardan uzak tutarak ahlakl terbiyeli, birer vatanda olarak yetitirmektir. Tabi bunu yaparken de spor çerçevesi içerisinde bu ahlak onlara yaatmak, vermek ve ilerde baar da olur inallah. Bu iin ilk basama ikinci amatör, sonra birinci amatör sonra bunun bir üst aamas süper amatör, gidebildiimiz kadar gideceiz inallah. Kulübümüzün çalmalar içerisinde futbolun dnda farkl alanlarda var. Atletizm, karate, tekvando, kick box, tenis ve kortenisi var. nallah ileriki zamanlar içerisinde gençlerimiz talep ettii müddetçe biz de yeni alanlar açacaz.

Ana Sayfaya Git