Diyarbakır'da kano heyecanı

Diyarbakır'da kano sporunun yaygınlaşması için çalışma başlatan Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü üyeleri, Dicle Nehri'nde etkinlik düzenledi. Kanonun yaygınlaşmasını isteyen grup, Dicle Nehri'nde 20 kilometrelik parkuru tamamladı.

Haberler 09.07.2019 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Dicle Nehri üzerinde kano sürerek vatandalarn ilgisini arttrma ve kanoyu kentte yaygnlatrmak için adm atan Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü üyeleri, kanolarn alp Dicle Nehrine geldi. Kano sporunu Diyarbakrda yaygnlatrmay hedefleyen grup, 20 kilometrelik parkuru tamamlayarak görüntü ve fotoraf çekti. çektikleri fotoraflar paylaarak Diyarbakrda da kano yaplabileceini gösteren grup, ilk etkinlikte birçok vatandan dikkatini çekmeyi baard. Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü üyelerinin bundan sonraki hedefi, daha çok kiiyle Dicle Nehrinde kano sporunu yapmak.

Kano sporunu yaygnlatrmak istiyoruz

Diyarbakrn, hak ettii konuma gelmesi için çabaladklarn dile getiren Tigris Bisiklet Özel Sporcular Kulübü Bakan Ali Aliolu, çeitli çalmalar içerisinde olduklarn söyledi. Aliolu, ehrin daha farkl bir ekilde tantlmas, hak ettii konuma gelmesi için elimizi tan altna koyduumuz bir platformuz. Üyelerimiz ile birlikte çalmalar yürütüyoruz. Bunlardan bisiklet, doa sporlar, kamp gibi faaliyetlerin yan sra farkl bir alanda da çalma yürütüyoruz. Dicle Nehri bizim en büyük nimetlerimizden biri. Hevsel Bahçelerinin de merkezde olmasyla bununla ilgili tantm çalmalar yaptk. Dicle Nehrinin suyunun yükselmesiyle birlikte bunu da bir avantaj haline çkarmaya çaltk ve Diyarbakrda kano faaliyeti yaptk. ehrimizde bilinmeyen, tannmayan bir faaliyetti. Bu faaliyeti yaparak ehrimizin bir baka yüzle tannmasn istedik. Biz bu iin bir parças olmak için kanolarmza bindik, yaklak 20 kilometrelik bir parkuru gezdik. Bu parkurda birçok canl türüyle karlatk, çektiimiz video, fotoraflarda kulübümüzün hitap ettii birçok kesime ulatk. Sadece Diyarbakrda deil, dardan birçok insan görüntüleri görerek; Buras Diyarbakr m? dediklerinde aslnda hiç bilinmeyen bir yann ortaya çkarm olduk. Bölge olarak hep bir aknlk içinde bakyoruz, insanlar bunu da yapmak ve ilgilenmek istiyor. Buras Diyarbakr m, burada böyle yerler mi, var diyenler oluyor. Buralar kefedilmemi baki yerler diye tabir edebileceimiz alanlar. Halk çok ilgi gösterdi, herkes bunu yapmak istedi, katlmak isteyip kano sahibi olmak isteyenler oldu. Gün geçtikçe ehrimizde daha fazla kano says olduunu göreceiz. u anda 8 kano sahibi var, bu sayy desteklerle daha da artrmak istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git