Diyarbakır'ın çehresi Spor Toto ile değişiyor

Spor Toto Teşkilat Başkanlığınca, Diyarbakır’a başta spor tesisleri olmak üzere 2012 yılından itibaren 37 milyon liralık kaynak aktarıldı.

Haberler 26.05.2018 - 12:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlna bal Spor Toto Tekilat Bakanlndan yaplan açklamaya göre, önemli yatrmlarn gerçekletirildii Diyarbakra yatrmlar artarak sürdürülecek.

Spor Toto Tekilat Bakanl ile Diyarbakr Valilii, kaymakamlklar, belediyeler, Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü arasnda yaplan protokollerle birçok tesisin hizmete sunulduu belirtilen açklamada, Futbol, basketbol ve voleybol sahalar, tenis kortlar, okul bakm onarmlar ve gençlik merkezi yapmlar olmak üzere toplam 140 tesiste Spor Toto Tekilat Bakanlnn imzas bulunuyor. ifadesine yer verildi.

- Gençlie yatrm, gelecee yatrmdr

Spor Toto Tekilat Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, Diyarbakrn sporla bütünleeceini vurgulayarak, Evliyalar ehri Diyarbakra çok ciddi katklar saladk, salamaya da devam ediyoruz. 2012 ylndan bu yana 129 adet futbol, basketbol, voleybol sahas ve tenis kortu yapmyla birlikte okullarn bakm ve onarmlar için yaklak 35 milyon lira 11 adet gençlik merkezinin yapmyla bakm ve onarmlar için ise yaklak 2 milyon lira olmak üzere toplam 37 milyon liralk yatrm hamlesi gerçekletirdik. Bu paylamn Diyarbakr halk ve özellikle de gençleri üzerinde çok etkili ve anlaml tesiri oldu. deerlendirmesini yapt.

Kasapolu, yaplan yatrmlarla ayrmclk algsnn ortadan kalktna dikkati çekerek, u ifadeleri kulland:

Geçmite korku ve güvensizlikle anlan bölgeler, verdiimiz katklarn da tesiriyle sporun merkezi olma yoluna girmi bulunuyor. Bu tesislerden yararlanan çocuklarmz ve gençlerimiz sporla kazanaca becerileri yaamlarnn dier alanlarnda da kullanacaklar. Biz biliyoruz ki gençlie yatrm, gelecee yatrmdr. çocuklarmz kötü alkanlklardan uzak tutmak, onlara salkl ve umut dolu bir gelecek sunmaktr hedefimiz. Bu hizmetlerden beklenen temel kazanmlardan biri de üstün becerilerle donanm, dünyaya örnek gösterilecek bir gençlie katk vermektir. Gençlerin kaliteli zaman geçirmelerine olanak salamak istiyoruz.

- Tesisler halka da açk olacak

Kasapolu, Diyarbakrdaki baz tesislerin okul bahçelerine yapldn ve ders saatleri dnda herkesin kullanmna açk olduunu kaydetti.

Tesislerden maksimum verimi elde etmeye çaltklarn belirten Kasapolu, Spor tesislerinin rasyonel kullanm ve her bireyin genci, yals, engellisi, tüm ya gruplar ve toplum kesimlerinin spor yapabilme imkanna kolaylkla ulamas konularna çok önem veriyoruz. ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git