Diyarbakırlı atıcıdan Türkiye rekoru

Diyarbakırlı milli atıcı Esin Akgün, Mersin’de düzenlenen Ateşli Silahlar Grup müsabakalarında Türkiye rekoru kırarak, iki madalya elde etti.

Haberler 20.04.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

12-15 Nisan tarihleri arasnda Mersin Erdemlide müsabakalarda, Esin Akgün genç bayanlar tüfek yat müsabakasnda hem grup birincisi oldu hem de Türkiye rekoru krd. Baarl sporcu, genç bayanlar 3x40 yarmalarnda ise bronz madalyann sahibi oldu. Büyük erkekler 3x40da Ylmaz Akgünün ikinci olduu müsabakalarda büyük bayanlar 3x40 yarmalarnda da Edanur Tarhan üçüncülük madalyas elde etti. Atclk Antrenörü Abdurrahman Akgün, Mersinde gerçekleen ve iki gün süren müsabakalarda sporcularnn en iyi ekilde mücadele ettiini ifade etti. Akgün, çekimeli ve bir o kadar da zorlu geçen yarmalarda Esinin kendilerini gururlandran baarlara imza attn belirtti.

TÜRKYE REKORU KIRDI

Akgün, az sayda sporcuyla katlm gösterdikleri müsabakalarda, toplamda 4 madalya ile Diyarbakra döndüklerini kaydetti. Akgün, Bu müsabakalar Türkiye ampiyonas finallerinin elemesiydi. Burada baarl olan sporcular Türkiye finallerinde yer alma hakkn elde etti. uana kadar sporcularmz istediimiz baarlara ulatlar. Ama en iyi dereceyi Esin elde etti. Bu sporcumuz iki kategoride yarmalara katld. Genç bayanlar tüfek yat müsabakasnda hem grup birincisi oldu hem de Türkiye rekoru krd 3x40 yarmalarnda da 3ncülük madalyasnn sahibi oldu. Önemli derecelere imza attan Esini kutluyor ve baarlarnn devamn diliyorum. Hedefimiz Türkiye finallerinde Diyarbakr en iyi ekilde temsil etmektir dedi.

Ana Sayfaya Git