Efsane futbolcu Vehbi Günay'a anlamlı veda

Önceki gün memleketi Giresun'un Görele İlçesi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Diyarbakırspor'un efsane futbolcusu "Tilki Vehbi " lakaplı Vehbi Günay'ın mezarına son olarak 24 Haziran'da Diyarbakırspor'un 55.yılı kutlamaları nedeniyle geldiği Diyarbakır'da Güneydoğu Spor Yazarları Derneği'nce özel olarak hazırlanan ve efsane başkan Dr. Abdurrahman Yakut tarafından kendisine takdim edilen forma bırakıldı.

Haberler 17.08.2023 - 17:25 Son Güncelleme : 17.08.2023 - 17:25

Vehbi Günayın oğlu Kemal Devrim Günay,Babam Diyarbakırsporlu olarak yaşadı ve öyle vefat etti. Ondan bize miras kalan bu sevgi hiç bir zaman bitmeyecek . diye konuştu.

1973 yılında transfer olduğu Diyarbakırspordan 1982 yılında ayrılan, kulübün ilk 3.Lig ve ilk 2.Lig şampiyonluklarının mimarları arasına giren, aynı zamanda Süper Ligde de başarıdan başarıya koşan efsane futbolcu Vehbi Günayın vefatının yankıları devam ediyor.

Memleketi Giresunun Görele İlçesinde toprağa verilen Günayın kabrine bu hayatta en çok sevdiği ve tarihi başarılar yaşadığı Diyarbakırspor forması bırakıldı.

Son olarak 24 Haziranda Diyarbakırsporun 55.yılı kutlamaları nedeniyle düzenlenen etkinlik için Diyarbakıra gelen efsane futbol adamına Güneydoğu Spor Yazarları Derneği tarafından özel olarak hazırlanan forma Diyarbakırsporun efsane başkanı Dr.Abdurrahman Yakut tarafından hediye edilmişti.

Günayin,Diyarbakırspor sevgisini yaşatması için torunuma vereceğim dediği anlamlı forma kabrine bırakıldı.

BABAM İçİN DİYARBAKIRSPOR VE DİYARBAKIR HER ŞEY DEMEKTİ

Babasının Diyarbakır ve Diyarbakırspor sevdalısı olduğunu belirten Vehbi Günayın oğlu Kemal Devrim Günay,Diyarbakırspor ve Diyarbakır onun için her şey demekti. Bağını hiç bir zaman koparmadı. Eylül ayında Diyarbakıra güzel bir organizasyon için gelecektik beraber. Bizim burada herkes onu Diyarbakırsporlu ve Diyarbakırlı Vehbi olarak bilir. çünkü kendisi öyle bilinmesini istiyordu. Babamın hatırasına sahip çıkacağız.. Acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git