Efsane futbolcu Vehbi Günay'a anlamlı veda

Önceki gün memleketi Giresun'un Görele İlçesi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Diyarbakırspor'un efsane futbolcusu "Tilki Vehbi " lakaplı Vehbi Günay'ın mezarına son olarak 24 Haziran'da Diyarbakırspor'un 55.yılı kutlamaları nedeniyle geldiği Diyarbakır'da Güneydoğu Spor Yazarları Derneği'nce özel olarak hazırlanan ve efsane başkan Dr. Abdurrahman Yakut tarafından kendisine takdim edilen forma bırakıldı.

Efsane futbolcu Vehbi Günay'a anlamlı veda

Vehbi Günay'ın oğlu Kemal Devrim Günay,"Babam Diyarbakırspor'lu olarak yaşadı ve öyle vefat etti. Ondan bize miras kalan bu sevgi hiç bir zaman bitmeyecek ." diye konuştu.

1973 yılında transfer olduğu Diyarbakırspor'dan 1982 yılında ayrılan, kulübün ilk 3.Lig ve ilk 2.Lig şampiyonluklarının mimarları arasına giren, aynı zamanda Süper Lig'de de başarıdan başarıya koşan efsane futbolcu Vehbi Günay'ın vefatının yankıları devam ediyor.

Memleketi Giresun'un Görele İlçesi'nde toprağa verilen Günay'ın kabrine bu hayatta en çok sevdiği ve tarihi başarılar yaşadığı Diyarbakırspor forması bırakıldı.

Son olarak 24 Haziran'da Diyarbakırspor'un 55.yılı kutlamaları nedeniyle düzenlenen etkinlik için Diyarbakır'a gelen efsane futbol adamına Güneydoğu Spor Yazarları Derneği tarafından özel olarak hazırlanan forma Diyarbakırspor'un efsane başkanı Dr.Abdurrahman Yakut tarafından hediye edilmişti.

Günay'in,"Diyarbakırspor sevgisini yaşatması için torunuma vereceğim " dediği anlamlı forma kabrine bırakıldı.

"BABAM İÇİN DİYARBAKIRSPOR VE DİYARBAKIR HER ŞEY DEMEKTİ"

Babasının Diyarbakır ve Diyarbakırspor sevdalısı olduğunu belirten Vehbi Günay'ın oğlu Kemal Devrim Günay,"Diyarbakırspor ve Diyarbakır onun için her şey demekti. Bağını hiç bir zaman koparmadı. Eylül ayında Diyarbakır'a güzel bir organizasyon için gelecektik beraber. Bizim burada herkes onu Diyarbakırspor'lu ve Diyarbakırlı Vehbi olarak bilir. Çünkü kendisi öyle bilinmesini istiyordu. Babamın hatırasına sahip çıkacağız.. Acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler