Ege, düşme hattında

Spor Toto Süper Lig'de Ege'yi temsil eden iki takım da bitime 9 maç kala düşme hattından kurtulamamanın şokunu yaşıyor.

Haberler 12.03.2019 - 14:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ligde 7nci sezonunu geçiren Akhisarspor, haftalardr son sraya demir atarken geçen sezonun fla takm Göztepe de düme kabusu görüyor. Geçen yl Türkiye Kupas ve Süper Kupay tarihinde ilk kez kazanarak yeni sezona mutlu bir balangç yapan Akhisarsporun mutluluu ksa sürdü. Sezon bandan bu yana alt sralardan kurtulamayan Akhisar, son 10 maçta tek galibiyetle yetinip 2 beraberlik, 7 yenilgi alnca dibi boylad. Ligde 21 puanla kurtulu hattnn 7 puan gerisinde olan Akhisarsporun zorlu fikstürü de taraftar korkutuyor.

Yeil-siyahl ekip, kalan haftalarda alt sralardaki direkt rakipleriyle oynayp Kasmpaa, Göztepe (D), BB Erzurumspor (D), Antalyaspor, Bursaspor (D), Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe (D), Kayserispor ve Konyasporla (D) karlaacak. Bu sezon çkt 12 deplasman snavnda 1 galibiyet, 1 beraberlik, 10 malubiyet alarak d saha puan tablosunda da en kötü performans sergileyen Akhisarn kalan 9 maçn 5ini deplasmanda oynama handikab var. Süper Ligde 14 yl sonra ilk kez geçen sezon mücadele ederek altnc sray elde eden zmir ve Türk futbolunun en köklü kulüplerinden Göztepe, bu sezon ise büyük hayal krklklar yayor.

Göztepe, son 8 maçta yalnz 1 galibiyet alnca 2 haftadr düme barajnda kald. Sar-krmzl ekip, 3 farkl teknik direktörün görev yapt son 14 maçta ise 2 galibiyet, 3 beraberlik, 9 malubiyet elde etti. Dün evinde Kasmpaayla yeniemeyip geçen sezonun ardndan takmn dümenini yeniden devralan Tamer Tuna yönetiminde oynad ikinci maçtan da beraberlikle ayrlan Göz-Göz, 27 puanla 16. srada bulunuyor. Göztepe ve Akhisar, 14er malubiyetle ligin en çok yenilen iki takm konumunda. Yine zorlu bir fikstürü bulunan Göz-Göz, sezonu Beikta (D), Akhisarspor, çaykur Rizespor (D), BB Erzurum, Medipol Baakehir (D), Antalyaspor, Sivasspor, Bursaspor (D), Ankaragücü maçlaryla tamamlayp lige tutunmaya çalacak.

Ana Sayfaya Git